Belediye Başkan Yardımcıları Murat Levent Koçak ve Haydar Uyar’ın koordinesinde yapılan denetimlere Temizlik İşleri Müdürlüğü, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ile teknik personel ve zabıta ekipleri katıldı.
Denetimlerde işletmelerin çevre temizliği, atık yönetimi, geri dönüşüm süreçleri, üretim alanlarının düzeni ve yürürlükteki çevre mevzuatına uygunluğu detaylı şekilde incelendi. Ekipler, tespit edilen eksikliklerle ilgili işletme yetkililerine uyarılarda bulunurken, çevreyi korumaya yönelik yükümlülükler hakkında da bilgilendirme yaptı.
Denetimlerin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak, çevre ve halk sağlığını korumanın öncelikli hedefleri arasında yer aldığını belirterek, çevreye zarar verebilecek uygulamalara kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini söyledi.
Koçak, sürdürülebilir çevre anlayışını güçlendirmek amacıyla hem denetimlerin hem de bilinçlendirme çalışmalarının belirli aralıklarla devam edeceğini ifade etti. Alanya Belediyesi, çevre kirliliğinin önlenmesi ve doğal kaynakların korunması için sahadaki kontrollerini sürdüreceğini bildirdi.




