Yağışların ardından debisi yükselen çayda akıntıya kapılan köpek, saniyeler içinde yaşam mücadelesi verdi. O sırada çevrede bulunan iki kişi, suyun şiddetine aldırış etmeden çatıdan sarkarak hayvana ulaştı. Nefes kesen anlar cep telefonu kamerasına yansırken, kurtarma anı binlerce kez paylaşıldı.
Görüntüler yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda sosyal medya hesabında yer aldı. Kullanıcılar, cesur müdahaleyi “insanlığın en güzel hali” olarak yorumladı.
Kaymakamdan Anlamlı Davet
Görüntülerin dünya çapında yankı bulmasının ardından Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk harekete geçti.
Kaymakam Öztürk, fedakârlık gösteren iki kişiyi makamında misafir ederek teşekkür etti. Kurtarma anının fotoğrafı çerçevelenerek kendilerine takdim edilirken, yapılan davranışın toplum için örnek olduğu vurgulandı.

Öztürk, “Zor zamanlarda gösterilen cesaret ve merhamet her türlü takdirin üzerindedir. Alanya’nın böyle yürekli insanlara sahip olması bizler için gurur kaynağıdır” ifadelerini kullandı.
Dim Çayı’nda yaşanan o anlar, bu kez bir felaketle değil; Alanya’dan dünyaya yayılan bir iyilik hikâyesiyle hafızalara kazındı.




