banner113

ALANYA'DA BULUNAN KONAKLAMA TESİSLERİ İÇİN ÖNEMLİ UYARI: ALANYA TURİZM DANIŞMA BÜROSUNA MÜRACAAT EDİN!

banner106

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, konaklama tesislerinin faaliyette bulunabilmeleri için almaları gereken belgeler için başvuru sürelerinin uzatılmayacağını hatırlattı.

ALANYA'DA BULUNAN KONAKLAMA TESİSLERİ İÇİN ÖNEMLİ UYARI: ALANYA TURİZM DANIŞMA BÜROSUNA MÜRACAAT EDİN!
28 Haziran 2022 Salı 11:12

banner108
banner238


ZORUNLU HALE GELDİ
Müdür Zoroğlu, yaptığı açıklamada; 2021 yılında 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu'nda yapılan düzenlemeyle; konaklama tesislerinin faaliyette bulunabilmeleri için bakanlıktan “Turizm İşletmesi Belgesi” veya “Basit Konaklama Turizm İşletmesi Belgesi” almalarının zorunlu hale getirildiğini ifade etti
SÜRE UZATIMI YAPILMAYACAK
Bu çerçevede; 28 Temmuz 2021 tarihinden önce almış olduğu İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı ile faaliyette bulunan ve Turizm İşletmesi Belgesi bulunmayan konaklama tesislerine çağrıda bulunan Müdür Zoroğlu, "28 Temmuz 2022 tarihine kadar Kültür ve Turizm Müdürlüğüne başvurmaları halinde, Basit Konaklama Turizm İşletmesi Belgesi verilecektir. Bu başvuru süresi kesin olup süre uzatımı yapılmayacaktır.
SEYAHAT ACENTELERİ
28 Temmuz 2022 tarihine kadar Turizm İşletmesi Belgesi veya Basit Konaklama Turizm İşletmesi Belgesi almak için başvuruda bulunmayan konaklama tesisleriyle çalışılması yasal olarak mümkün olmayacağından; seyahat acenteleri de bu tesislerle sözleşme yapamayacaktır.
ALANYA TURİZM DANIŞMA BÜROSUNA MÜRACAAT EDİN
Bakanlığımızca süre uzatımı yapılmayacağı da dikkate alınarak; İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı ile faaliyet gösteren ve Turizm İşletmesi Belgesi bulunmayan tüm konaklama tesislerinin, en geç 28 Temmuz 2022 tarihine kadar Alanya, Kemer, Kaş ve Manavgat ilçelerimizde Turizm Danışma Bürolarımıza; Basit Konaklama Turizm İşletmesi Belgesi almak için başvuruda bulunmaları gerekmektedir”
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.