banner113

Almanya turizm pazarından umutlandıran veriler

banner106

Almanya'nın tatil amaçlı seyahatlerin önünü açmasının ardından, Almanların ülkedeki seyahat acentelerine ve tatil satışı yapan portallara akın ettiği belirtiliyor.

Almanya turizm pazarından umutlandıran veriler
13 Haziran 2021 Pazar 14:30

banner108
banner238

Almanya'da hükümetin 1 Temmuz'dan itibaren 100'den fazla ülkede tatil yapmanın önünü açması, tatil aramalarına ve rezervasyonlara direkt olarak yansıdı.

Atina ve Selanik aramaları yüzde 550 arttı

Handelsblatt'ın Skyscanner'dan aktardığı verilere göre, bazı destinasyonlara (örnek Selanik ve Atina) dönük aramalardaki artış yüzde 550'yi buldu.

Portekiz'in sahil şehirleri Faro ve Lizbon'a dönük tatil aramalarının ise yüzde 340 arttığı kaydedildi. Skyscanner'ın yetkilisi Friederike Burge, ''Alman gezginlerin seyahat güncellemesine hızlı bir tepki vermesinden dolayı tatil aramaları ve rezervasyonların hızlı bir şekilde arttığına şahitlik ediyoruz.'' dedi.

Acenteler kısa çalışmadaki personeli geri çağırıyor

Bağımsız Seyahat Acenteleri Birliğinin (VUSR) yetkilisi Marija Linnhoff ise, ''Şu anda adeta koşuyoruz. Neredeyse tüm seyahat acenteleri kısa çalışmadaki personelini geri çağırıyor. Görünüşe göre Almanlarda ciddi bir tatil talebi var.'' ifadelerini kullandı.

Net kazanan Yunanistan

Haberde görüşlerine yer verilen Alman Seyahat Birliği (DRV) yetkilisi Dirk Inger, seyahat sektörünün yeniden açılmasının net kazananının Yunanistan olduğunu söyledi. Inger, ''Yunanistan mayıs ayında turizmi açtığını duyurdu ve şimdi de bunun meyvelerini topluyor. Çünkü Alman tur operatörleri buna hızlı yanır üretti ve şu Yunanistan'a planlanan kapasite 2019'un bile yüzde 23 üzerinde.'' diye konuştu.

Türkiye 2019 seviyesine yaklaştı

Alman Havacılık Endüstrisi Birliği (BDL) Genel Müdürü Matthias von Randow buna karşın, İspanya, Portekiz ve İtalya uçak kapasitelerinin 2019'un yüzde 33 gerisinde olduğunu açıkladı. Matthias; Türkiye uçuş planlamasının ise neredeyse 2019 seviyesine yaklaştığını ifade etti. (turizm Güncel)

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.