banner113

BAŞKAN YÜCEL’DEN TURİZM ZİRVESİ - “ALANYA’NIN AVRUPA’DAN DAHA FAZLA MİSAFİR AĞIRLAMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

banner106

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Meeting Point yetkilileri ile bir araya gelerek bir görüşme gerçekleştirdi. Başkan Yücel, “Alanya’nın Avrupa pazarından daha fazla misafir ağırlaması için çalışıyoruz. Şehrimizin olmazsa olmazı olan turizm ile ilgili şirket ve acente yetkilileri ile olan görüşmelerimize devam ediyoruz.” dedi.

BAŞKAN YÜCEL’DEN TURİZM ZİRVESİ - “ALANYA’NIN AVRUPA’DAN DAHA FAZLA MİSAFİR AĞIRLAMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
26 Temmuz 2022 Salı 16:55

banner108
banner238

Geçtiğimiz hafta Corendon yetkilileri ile bir araya gelen, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bu hafta Meeting Point tur operatörünün, Avrupa ve Türkiye sorumluları ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Genellikle Avrupa pazarında faaliyet gösteren Meeting Point yetkilileri ile Alanya Kalesi’nde gerçekleşen görüşmeye, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu da katıldı. Görüşmede, devam eden turizm sezonu ve önümüzdeki yıllarda yapılacak olan çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.  Bu yıl Avrupa pazarında, Alanya’nın oldukça rağbet gördüğünü ifade eden Meeting Point yetkilileri, her geçen gün, Alanya turizminin daha ileriye gideceğine inandıklarını belirttiler.  Başkan Yücel’in turizme kazandırdıklarını takdirle izlediklerini ve turizmle ilgili projelerini ilgiyle takip ettiklerini söylediler.

Başkan Yücel ise Meeting Point yetkililerinden Avrupa’da Alanya’ya olan ilginin artması için, gerekli çalışmaların yapılmasını talep ederek, Avrupa’dan daha fazla misafir ağırlamak istediklerini ifade etti.

SİLİ; “HIZLI VE AKTİF BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”

Görüşme ile ilgili bir açıklama yapan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, Meeting Point’in farklı markaları ile Avrupa pazarında tur operatörü olarak faaliyet gösterdiğinin altını çizerek, “Alanya’da ne tür çalışmalar yapılabilir? Alanya’nın Avrupa pazarından hak ettiği ilgiyi görmesi için neler yapılabilir? Firmanın bizden beklentileri nelerdir ve bizim onlardan taleplerimiz nelerdir? gibi konularda, Sayın Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel ile birlikte görüşmeler gerçekleştirdik. Verimli bir toplantı oldu. Alanya’nın Avrupa Pazarı’nda tekrar söz sahibi olabilmesi adına neler yapılabileceği ile ilgili fikir birliğine vardık.  Çalışmalarımızı bugüne kadar olduğundan çok daha hızlı ve aktif bir şekilde gerçekleştireceğiz.” dedi.

SİLİ; “AVRUPA’DAN DAHA FAZLA MİSAFİR ALMA NOKTASINDA ÇALIŞMALARIMIZI HIZLANDIRDIK”

“Ümit ediyorum ki Alanya’da turizmi çok daha verimli, çok daha keyifli yapabilir hale geliriz. Tek pazardan yoğun talep yerine, Avrupa ve farklı pazarlardan dengeli talep gören bir turizm destinasyonu olmak için yaptığımız çalışmalar sonuç verir.  Umarım turizm, Alanya’da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada keyifli bir şekilde devam eder.” dedi.

Sözlerine devam eden Sili, “Geçtiğimiz hafta da Corendon yetkilileri ile bir araya gelmiştik. Orada da konumuz yine Alanya’ydı. Sayın Belediye Başkanımızın önderliğinde, Alanya’nın Avrupa’dan daha fazla misafir alması noktasında çalışmalarımızı hızlandırdık, Önümüzdeki süreçte çok daha verimli bir döneme gireceğimize inanıyorum. Çünkü Alanya olarak biz, doğası, tarihi, tesisleri ile diğer bölgelerden farklı olarak kendi havalimanımız olmasının da etkisi ile çok avantajlı bir bölgeyiz. Turizmle ilgili görüşmelerimiz, bundan sonra da devam edecek. Tesislerimizde Alanya’nın tanıtım videoları gösterimi son derece önemli bir konu. Her tesisin info kanalları ve kapalı devre televizyon sistemleri var. Bunu birçok tesis yapıyor ama yapmayan tesisleri de teşvik edeceğiz.  Bir diğer taraftan sosyal medya üzerinden herkesin elindeki argümanlarla neler yapabileceği üzerine çalışıyoruz.  Bize destek veren otelcilerimiz Alanya’nın gerçeğinin turizm olduğu bilinci ile hareket ediyorlar. Sonuçta Alanya turizmde hak ettiği noktaya gelecektir diye ümit ediyorum.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YÜCEL; “BİZİM İÇİN VE BÖLGEMİZ İÇİN MÜKEMMEL RAKAMLAR”

Görüşme sonrası bir açıklama yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Yerel yönetim, ALTİD VE ALTAV olarak turizmin önde gelen kuruluşları ile bir araya geliyoruz. Geçtiğimiz günlerde Corendon ile bir araya gelmiştik, bugünde köklü bir kuruluş olan Meeting Point’in hem şirket yetkilileri hem de Avrupa ve ülkemizdeki sorumlu acente yetkilileri ile bir araya gelerek, şu andaki Avrupa pazarının durumunu ve önümüzdeki yıllardaki hedeflerimizi konuştuk. Meeting Point’in turizmin altın yılı diye adlandırılan 2019 yılında 259 binlik paxlık kapasitesini, 1 Temmuz itibariyle, henüz sezonun yarısındayken aşması bizim için ve bölgemiz için son derece sevindirici” diye konuştu.

BAŞKAN YÜCEL; “BİZ ÇALIŞIYORUZ, ÇALIŞMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ”

Alanya’nın turizmdeki geleceğini planladıklarını belirten Başkan Yücel, “Avrupa ve diğer pazarlarda aktif olan, önemli tur operatör ve acenteleri, Alanya’mıza davet ediyoruz. Arz – talep dengesini gözeterek, yeni turizm sezonlarının planlanması için bir fikir birliğine varmaya çalışıyoruz. Alanya’nın olmazsa olmazı turizm olduğu için, bu toplantılara devam edeceğiz. Gazipaşa’daki havalimanına önem verilmesi gerektiğini bir kez daha söyledik ve uçak ve koltuk sayısının arttırılması konusunu görüştük. Şehrin dinamikleri ile birlikte hareket edilerek, yılların turizm destinasyonu olan Alanya’nın geleceğinin planlaması hususunda fikir birliğine vardık. Biz çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Bizim için her şeyden önemlisi memleketimizde yaşayan herkesin refah seviyesinin yükselmesidir. Bu sebeple tüm sivil toplum kuruluşları ile omuz omuza çalışıyoruz. İnşallah bu çalışmalar, Alanya halkının mutluluğuyla sonuçlanır.” dedi.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.