banner113

Dmitriy Peskov'dan Türk-Rus ilişkileri yorumu

banner106

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'nin Ukrayna ve Kırım politikası nedeniyle Türkiye ile Rusya arasında soğukluk olduğu iddialarını yalanladı.

Dmitriy Peskov'dan Türk-Rus ilişkileri yorumu
17 Nisan 2021 Cumartesi 16:59

banner108
banner238

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türk-Rus ilişkilerine dair soruları yanıtladı. Erdoğan-Zelenskiy görüşmesine ilişkin soruya yanıt veren Peskov, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Devlet Başkanı Zelenskiy’nin görüşmelerine gelirsek, bu, iki ülkenin ikili ilişkileriyle ilintili. Kırım hususundaki açıklamalarıysa, hâlâ ciddi görüş ayrılıklarımızın bulunduğu meseleler kategorisinde yer alıyor” dedi.

Sputnik'in haberine göre Peskov sözlerini şöyle sürdürdü: “Söz konusu görüş ayrılıklarını Ukrayna tarafı ile aşabileceğimizi sanmıyoruz, fakat Türk partnerlerimizi Kırım ile ilişkili mevcut pozisyonlarının doğru olmadığı, hatta tamamen yanlış olduğu konusunda ikna edebilmeyi umuyoruz”.

‘İlişkilerimizde soğukluk yok, uçuşların askıya alınması vakalarla ilgili’

Kremlin Sözcüsü bunun yanında, 'son haftalarda Türkiye ile ilişkilerde bir soğukluk olduğunun söylenip söylenemeyeceği' sorusu karşısında, tam tersine ilişkilerin gelişmekte olduğunu belirtti.

Türkiye’ye uçuşların bir buçuk ay için askıya alınmış olmasının, ülkelerin ikili ilişkileri ile ilgisinin olmadığını, bunun tamamıyla Türkiye’deki vaka sayılarının artışıyla ilgili olduğunu belirten Peskov, “Türk partnerlerimiz tabii ki vatandaşlarımız için endişeleniyor olmamıza anlayışla yaklaştı. Partnerlik dediğiniz tam olarak böyle bir şey” vurgusunu yaptı.

Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüşmelerini takiben, ‘Donbass krizi başta olmak üzere Kırım konusunda da ortak görüşte olduklarını bir kez daha teyit ettiklerini’ söylemişti. (Turizm Güncel)

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.