banner113

Gazipaşa-Alanya havalimanı müdürü: Bir ışık görmüyoruz. Dua edeceğiz!

banner106

TAV Gazipaşa-Alanya Havalimanı Müdürü Ömer Sözener önemli açıklamalarda bulundu.

Gazipaşa-Alanya havalimanı müdürü: Bir ışık görmüyoruz. Dua edeceğiz!
05 Mayıs 2021 Çarşamba 13:32

banner108
banner238

TAV Gazipaşa-Alanya Havalimanı Müdürü Ömer Sözener 1993 yılından bu yana havacılık sektöründe yer aldığını ifade ederek, 2018-2021 yılları arasındaki havayolu taşımacılık rakamlarını konferans katılımcılarına aktardı. Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nın ilk günlerde 300-400 bin yolcu kapasitesi ile çalıştığını aktaran Sözener; 2018 yılında bu rakamın 1,2 milyon yolcuya ulaştığını, sonrasında yaşanan aksilik ve talihsizlikler nedeniyle, ortaya konan hedeflerin tutturulamadığından söz etti.  
BAZI HAVA YOLLARI 1 AĞUSTOSA KADAR KENDİNİ KAPATTI
2019 yılını 890 bin yolcu ile kapattıklarını dile getiren TAV Gazipaşa-Alanya Havalimanı Müdürü Ömer Sözener, “2020 beklentilerimiz iyiydi ta ki yaşanan ve devam eden pandemi sonrasına kadar. Bugün pandeminin en ağır şartlarının yaşandığı tam kapanma sürecinin içerisindeyiz.  2019-2020 yılında planladığımız hiçbir şey yolunda gitmedi. 2020-2021 yılında kapasite yüzde 60 civarında düştü. Bu nedenle 250 milyar dolar civarında turizmde kayıp oldu. Biz 2020 yılındaki bütçelerimizi yaptığımızda, 2020 yılı için 1 milyon yolcu planlamıştık. Ancak sadece 274 bin yolcu geldi. Sorun aslında Alanya bölgesi için sadece pandemi değil. Öncesinde yaşanan belli sıkıntılar vardı. Havalimanı, ağırlıklı olarak İskandinav ve Alman marketine servis ediyordu. Talihsiz Sultanahmet olayından sonra Almanya tamamen durdu. Elimizde İskandinav pazarı ve Rusya kalmıştı. 2020’ye bakarak yaptığımız planda, Almanya’yı çok düşük tutarak Rusya’yı planlamıştık. Rusya uçuşları da süresiz kapandı. Belirsizlikler var. Bazı havayolları 1 Ağustos’a kadar kendini kapattı. Bazı havayolları Haziran ayında açılacağını duyurdu” ifadelerini kullandı. 
“HARCAMALAR İKİ KATINA ÇIKTI, TEK SENARYO AŞILAMANIN HIZLI İLERLEMESİNE DUA ETMEK”
TAV Gazipaşa-Alanya Havalimanı Müdürü Ömer Sözener, yaşanan bu sıkıntılı süreçte kendilerini en çok zorlayan konunun, giderlerinin artması olduğuna dikkat çekti. Sözener, “Bizi en çok zorlayan konulardan biri, bir gelir elde edemez iken öte taraftan giderlerimizin de son derece artmasıydı. Güvenlik nedeniyle aldığımız sıkı önlemler, pandemi nedeniyle aldığımız sıkı önlemler harcamaların iki katına çıkmasına neden oldu ve makası iyice açtı.  Bütçelere herkesin tahammül edemediği yükler getirdi.  Biz de herkes gibi güvenli havalimanı, güvenli turizm tesisi belgelerini aldık.  Şu anda senaryo, mümkün olduğu kadar aşılama sürecinin çok hızlı ilerlemesine dua etmek diyebiliyorum. Alınacak önlemleri hala güvenilir kılmak, gelecek kişileri ikna etmek. İran marketi ile ilgili çalıştık. İran marketi güzel uçuşlarla başladı. Bu arada bizim Rusya’dan kaybımız günlük 1 uçak oldu. İç hat uçuşlarımız kapanma öncesinde biraz hareketlendi. Sevindirici haberler de almıyor değiliz.  Toparlanmanın nasıl olacağı ile ilgili herkesin bir senaryosu var. Şu an içinde biz bir ışık görmüyoruz ama kendi önlemlerimizi alıyoruz.  KÇÖ desteğinin Haziran sonuna kadar uzatılması bizi epey rahatlattı” ifadelerini kullandı.

 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.