banner113

Rus Başbakan Yardımcısı'dan tur operatörlerine Türkiye uyarısı!

banner106

Rusya Başbakan YardımcısıTatyana Golikova, tur operatörlerinden, resmi makamlar nihai kararı verene kadar 1 Haziran sonrası için Türkiye ve Tanzanya'ya tur satmamalarını istedi.

Rus Başbakan Yardımcısı'dan tur operatörlerine Türkiye uyarısı!
26 Nisan 2021 Pazartesi 18:46

banner108
banner238
Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, bu ihtiyatlı kararın, söz konusu iki ülkedeki zorlu epidemiyolojik durumdan kaynaklandığını açıkladı.
TürkRus'ta yer alan habere göre Golikova, "Durumu yakından takip etmek lazım. Bu ülkelerde kısıtlamalar, sokağa çıkma yasakları hakkında kararlar verildi" dedi.
Rusya, 15 Nisan - 1 Haziran tarihleri arasında Türkiye ile sınırlı hava trafiği kararı almış, charter uçuşlarını durdurmuştu.
Bu arada Sputnik'in haberine göre, Rusya’da yaklaşık 12 milyon kişiye koronavirüs aşısının ilk dozunun yapıldığına dikkat çeken Golikova, her iki dozu yaptıranların sayısının ise 7.5 milyon kişi olduğunu ifade etti.
“Bugünkü durum itibarıyla 11.9 milyon kişiye aşının ilk dozu yapıldı, her iki dozu ise 7.5 milyon kişi aldı” diyen Golikova, toplu bağışıklık kazanılması için 69 milyon kişinin aşılanması gerektiğini vurguladı.
Rusya’nın nüfusu bugün itibarıyla yaklaşık 146 milyon kişi
Ülke genelinde son 24 saat içinde 8 bin 803 yeni koronavirüs vakası tespit edildi, son vakalarla birlikte koronavirüs bulaşan kişilerin toplam sayısı 4 milyon 771 bin 372’ye çıktı.
Rusya’da şu anda Gamaleya Araştırma Merkezi'nin geliştirdiği Sputnik V aşısı, Çumakov Merkezi tarafından geliştirilen KoviVaK ve Vektor Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen EpiVakKorona aşısı olmak üzere toplam üç aşısı kullanılmak üzere tescil edilmiş bulunuyor.

 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.