banner113

Rus tur operatörlerinden mektup: Destinasyonları açın!

banner106

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), koronavirüsle mücadele merkezinin yönetimini üstlenen Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova'ya, Rusya'da uluslararası turizmin güvenli bir şekilde yeniden başlaması ile ilgili önerilerin değerlendirilmesi talebi içeren bir mektup gönderdi.

Rus tur operatörlerinden mektup: Destinasyonları açın!
11 Haziran 2021 Cuma 10:11

banner108
banner238
ATOR Birinci Başkan Yardımcısı Vladimir Kantoroviç’in imzaladığı mektupta, Golikova’dan Rusya'da uluslararası turizmin güvenli bir şekilde yeniden başlaması ile ilgili önerileri değerlendirmesi talep edildi.
Kararın gözden geçirilmesini istiyorlar
Sputnik’te yer alan habere göre mektupta, “Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu Rospotrebnadzor tarafından belirlenen epidemiyolojik düzeyi karşılayan ülkelere, söz konusu ülkelerin aşılı Rus turistleri kabul etmeye hazır olma durumunu göz önünde bulundurarak ulaşımın yeniden başlatılması olasılığını değerlendirmenizi rica ederiz. Bu, turistlere planladıkları seyahati yapma fırsatı vererek sosyal gerginliği azaltacak, ayrıca tur operatörlerinin yerine getirilmemiş yükümlülüklerine ilişkin birikmiş borçlarını azaltmasına ve böylelikle tüketicilerle yaşanan ihtilaf durumlarını önlemesine olanak tanıyacak” ifadelerine yer verildi.
8 ülke Rus turistlere giriş izni verdiğini açıklamıştı
ATOR’un verilerine göre halihazırda Türkiye, Kıbrıs, Yunanistan, Mısır, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ ve Tunus Rusya vatandaşlarının girişlerine izin verildiğini açıklamış durumda. Sağlık otoritelerinin resmi açıklamalarına göre bu ülkelerdeki Kovid-19 insidans oranları, Rospotrebnadzor'un Rusların gelmesi için güvenli olarak belirlediği seviyeyi geçmiyor.
Aşılanan insan sayısı 8-10 milyon artar
Mektupta ayrıca, “Sıralanan dış destinasyonlara uçuşların yeniden başlatılması ve aşı yaptırmış Rus turistler için uluslararası turizmin yeniden başlatılması, ülkemizdeki aşılanma hızının artmasını sağlayacak ve Rusya Devlet Başkanı tarafından, halka toplu aşılamanın en kısa zamanda yapılması olarak belirlenen hedefe ulaşılmasına katkıda bulunacak. Sadece yurtdışına seyahat eden veya seyahat etmeyi planlayan vatandaşlar sayesinde Rusya'da aşılananların sayısının 8-10 milyon kişi artabileceği tahmin edilebilir” vurgusu yapıldı.
‘’En büyük darbe Türkiye’nin kapanması’’
Mektupta, "Rus tatil beldelerinin sınırlı kapasitesi yüzünden pek çok Rusya vatandaşının bu yıl denize girme imkanı olmayacak. Bu da yüz binlerce insanın pandemi yüzünden ikinci yıl deniz tatilinden mahrum kalacağı anlamına geliyor” denildi.
ATOR, en güçlü darbenin Türkiye'nin Rus turistlere kapanması olduğunu, bu yüzden yaklaşık 1,3 milyon insanın tatil fırsatını kaybettiğini ve Rus seyahat acentelerinin müşterilere karşı yükümlülüklerinin 44 milyar rubleye (613 milyon dolar) yükseldiğini hatırlattı.
ATOR yetkilileri, önerilerinin değerlendirileceğini ve popüler turistik destinasyonlarının açılması konusunun en kısa zamanda çözüleceğini umduklarını dile getirdi.

 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.