banner113

Ruslar korona tatilinde de Türkiye’yi tercih etti

banner106

Rusya’da artan vaka sayıları nedeniyle ilan edilen 10 günlük ‘çalışmama haftasında’da Rus turistlerin tercihi Türkiye oldu.

Ruslar korona tatilinde de Türkiye’yi tercih etti
10 Kasım 2021 Çarşamba 13:34

banner108
banner238

Rusya’da koronavirüs salgını ile mücadele amacıyla kasımda ilan edilen ‘çalışmama haftasında’ Türkiye'nin, Ruslar için en popüler tatil destinasyonu haline geldiği, bu ülkeyi Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Dominik Cumhuriyeti'nin izlediği bildirildi.
En popüler destinasyon Türkiye oldu
Turizm sektörünün temsilcileri, Sputnik’e demecinde Türkiye'nin kasımda ilan edilen ‘çalışmama haftasında’ Ruslar için en popüler tatil destinasyonu haline geldiğini, bu ülkeyi Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Dominik Cumhuriyeti'nin izlediğini belirtti.
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Dmitriy Gorin’in verdiği ön bilgilere göre Türkiye, rezervasyon hacmi açısından birinci, Mısır ise ikinci oldu.
Rusya içinde de yoğun hareketlilik yaşandı
Koronavirüs kısıtlamalarına rağmen Rusya’daki tatil beldelerinde de büyük hareketlilik yaşandığına dikkat çeken Gorin, en çok tercih edilen yerlerin Krasnodar bölgesi ve Kırım olduğunu ifade etti. Rus yetkili, “Okul tatili ve izin günleri, uluslararası ve yurtiçi seyahat talebini önemli ölçüde artırdı” vurgusunu yaptı.
Tez Tour: Yüzde 50 Türkiye
Tez Tour yetkilileri ise, “Rusya’da geride kalan uzun tatil günlerinin sonuçlarına bakılırsa Tez Tour'un rezervasyonlarının yüzde 50'si Türkiye'den geldi. Uzun tatil uygulanması sayesinde, başlangıçta planladığımızdan 2.5 kat fazla Rusya vatandaşını tatile gönderebildik” açıklamasında bulundu.
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.