banner113

Rusya’da Türkiye mağdurlarına yarım milyon kişi daha eklendi

banner106

Rusya’nın Türkiye uçuş yasağını uzatması nedeniyle 500 bin yeni mağdurun ortaya çıktığı belirtildi. Rusya’nın Türkiye uçuş yasağını 21 Haziran’a kadar uzatması turizm sektörünün elini kolunu bağladı.

Rusya’da Türkiye mağdurlarına yarım milyon kişi daha eklendi
01 Haziran 2021 Salı 09:04

banner108
banner238
Rusya Turizmciler Birliği basın sözcüsü Irina Turina, charter uçuş yasağının uzatılmasının "sektör için yeni bir ağır darbe" olduğunu söyledi. Sosyal medyada ise, günlerdir yasağın kaldırılacağı umuduyla bekleyen ve satın aldıkları Türkiye turlarını iade etmeyen turistler, "son dakika" kararının mağduriyetiyle sert eleştirileri dile getiriyor.
Yüzde 60’i tatilini iptal etmemişti
Yasağın uzatılması kararının da son anda alınmasını da eleştiren Turina, mayıs sonuna kadar Türkiye'ye tur paketi satın alan yarım milyon turistin yüzde 60'ının turları iade etmediğini ya da başka destinasyona yönelmediğini ve sabırla Türkiye'nin açılmasını beklediğini hatırlattı.
‘’Yarım milyon turist daha eklendi’
TürkRus’un aktardığı habere göre Turina, “Bu durumdaki yüz binlerce turiste, haziran ve sonrası için Türkiye'ye tur satın alan yaklaşık yarım milyon kişi daha eklendi. Tur operatörlerinin artık onlara sunacak bir ürünü de yok. Çünkü tüm önemli yabancı destinasyonlar kapalı. Rus tatil beldelerinde ise neredeyse hiç boş yer yok. Türk tatil beldelerinin sunduğu seviye de yok. Şimdi, yasağın uzatılması nedeniyle, bazı turistler paralarını geri almaya çalışacaklar. Ama hiç satış yok ki iade edecek para olsun” diye kaygılarını dile getirdi.
‘’Eşi görülmemiş bir durum’’
Bunun Rusya turizm pazarı için "eşi görülmemiş bir durum" olduğunu söyleyen Turina, “Açılmak istenen destinasyonlar turizm sektörüne hiçbir şekilde yardımcı olmaz Hırvatistan, Fas, Mauritius gibi yerler çok talep görmüyor. Ancak oralara bile uçuş sayısı son derece sınırlı" dedi.
Turina, BFM'e demecinde ise kararın son ana bırakılması için "Bunun birçok açıdan Rus turistlere saygısızlık olduğuna inanıyorum" dedi.
Rusya koronavirüs operasyon merkezinin kararıyla, 10 Haziran'dan itibaren Avusturya, Macaristan, Lübnan, Lüksemburg, Mauritius, Fas ve Hırvatistan ile uçuşlar gerçekleşebilecek.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.