banner113

Turizm sezonu uzadı oteller yüzde 40 daha ucuz

banner106

Ara tatil dönemini değerlendirmek isteyen vatandaşların şimdiden rezervasyon yapmaya başladığı belirtildi.

Turizm sezonu uzadı oteller yüzde 40 daha ucuz
05 Kasım 2021 Cuma 09:49

banner108
banner238

15 Kasım Pazartesi ile 19 Kasım Cuma arasındaki beş günlük okul tatili rezervasyonları artırdı. Hafta sonları da dahil edildiğinde 9 gün olan ara tatil için vatandaşların rezervasyon yapmaya başladığı kaydedildi. Ntv.com.tr’den Arife Selin Gürer’e konuşan sektör temsilcileri, sezonun uzadığını ve fiyatlarda ciddi indirimler olduğunu ifade ediyor.
Atmaca, Ara tatil dönemi için talep var
POYD Başkanı Ülkay Atmaca, otellerde uygulanan güvenli turizm sertifikası nedeniyle devam eden pandemiye rağmen ara tatil dönemi için talep gelmeye başladığını söyledi. Atmaca, erken rezervasyonun başlamasıyla sayının daha da artacağını belirtti.
Kavaloğlu. Fiyatlar yüzde 40 düştü
Havaların iyi gitmesi ve sezonun uzaması ile ekimde Avrupalı turistin Antalya'yı tercih ettiğini vurgulayan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, havaların iyi gitmesi nedeniyle sezonun uzadığını ve Avrupalı turistin Antalya’yı tercih ettiğini bildirdi. Kavaloğlu, 31 Ekim dahil Antalya'ya 8 milyon 615 kişi geldi, bu durum geçen seneye göre yüzde 160 lık bir artış demek. Ara tatil dönemi yurt içi pazarı olumlu etkileyen bir dönem oldu. Kasımda oteller yüzde 40 daha ucuz" dedi.
Nazif Demir: Fiyatlar yüzde 10-30 düştü
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Kapadokya'da yüzde 100 doluluklar yaşandığını ifade eden Turizm Otel Yöneticiler Derneği İç Anadolu Bölge Yürütme Kurulu Nevşehir Temsilcisi Nazif Demir, ara tatilde de yine Kapadokya'ya ciddi talep olduğunu ve kış dönemine girilmesi sebebi ile otellerde ekim ayına göre fiyatlarda yüzde 10 ile yüzde 30 arasında indirim uygulandığının altını çizdi.
Orhan Tolun: Kıbrıs’taki 5 yıldızlı otellere yoğun talep var
Direkt uçuşların başlaması ve sefer sayılarının artması ile Türklerin en çok ziyaret ettiği ülkelerden biri olduklarını vurgulayan Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun, "Turistimizin büyük çoğunluğu ise Türkiye'den geliyor. Bizdeki yüksek uçak fiyatları bizim Türkiye ile rekabetimizi engelliyor. Kimlikle gelinebilmesi, aynı dili konuşmamız, aynı parayı kullanmamız , tarihi ve kültürel bağlarımız bu durumun en büyük sebebi. Aynı sebeplerden bizlerin de en çok ziyaret ettiği ülke Türkiye. Bu yıl otellerimiz Türkiye'den pahalı değil. Ara tatil dönemi için bu sebepten 5 yıldızlı otellere yoğun talep var. Fiyat ve hizmet kalitesinin yanında birçok otel çocuklara yönelik aktiviteler ile de daha da cazip hale geliyor" diye konuştu. (Turizm Güncel)
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.