banner113

Turizm uyarısı: Büyük beklenti içine girmeyin!

banner106

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Rusya'nın 1 Haziran'a kadar uçuşları durdurmasının Alanya turizmine yansımasını değerlendirdi. 

Turizm uyarısı: Büyük beklenti içine girmeyin!
14 Nisan 2021 Çarşamba 09:40

banner108
banner238
UMUTLUYDUK AMA 
Mayıs ve Haziran'a yönelik 2021 turizm sezonundan umutlu olan sektörün bu gelişme sonucu iptallerle karşı karşıya kaldığını ifade eden Sili, "Rusya’nın 1 Haziran 2021’e kadar uçuşları durdurması vaka artışlarını göz önüne aldığımızda olası bir durumdu. Maalesef bu gerçekleşti. 1 Haziran’a kadar olan mevcut rezervasyonlarımızın iptali ve buna paralel olarak nisan ve mayıs aylarında açılacak olan tesislerimizin açılış tarihlerini ötelemesi durumu söz konusu oldu" 
'BÜYÜK BEKLENTİ İÇİNE GİRMEYİN'
2021 turizm sezonu için büyük bir beklentiye girilmemesi gerektiğinin altını çizen Sili, "Bu sezonu rezervasyon veya gelir anlamında değerlendirmek yerine ileriki yıllar için çarkların yeniden dönmeye başlayacağı bir başlangıç sezonu olarak değerlendirmekte fayda görüyorum. Turizm hareketliliğinin mevcut şartlar dahilinde büyük beklentiler içine girmeden geçtiğimiz yılın biraz üzerinde seyredeceğini öngörmekteyiz" diye konuştu.
RUSYA HEYETİNİN ZİYARETİ
Rusya'dan Antalya'ya bir heyetin geleceğini açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamaları ile ilgili de konuşan ALTİD Başkanı Sili, "Rusya’dan bir heyetin Türkiye’ye gelerek incelemelerde bulunacağıyla ilgili bir açıklama yapıldı. Bakanlığımızın öncülüğünde başlatılan Güvenli Turizm Sertifikası uygulamalarımızı halihazırda sürdürmekteyiz. Bu konuda Covid-19 sürecinde dünyada ilk harekete geçen ülkelerden biriyiz.
AŞILAMA SÜRECİ
Aşılama süreci de son derece önemli. Turizm bölgelerinde aşılama süreçleri devam ediyor. Tam da bu noktada bireysel sorumluluklar da devreye giriyor. Bulaşı önlemek adına son derece dikkatli olmamız gerekiyor. Bu anlamda vaka sayılarının hızlı bir şekilde düşürülmesi ve aşı sürecinin haziran ayına kadar tamamlanması önemli" dedi. 

 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.