banner113

Alanya'da Hollandalı, Hollandalıyı dolandırdı iddiası

banner106

12 yıldır Alanya'da yaşayan Hollandalı Truus Smith, Alanya'da yaşayan Hollandalı bir başka aile tarafından dolandırıldığını iddia ederek adli mercilere  başvurdu.

Alanya'da Hollandalı, Hollandalıyı dolandırdı iddiası
28 Şubat 2019 Perşembe 18:01

banner108
banner238
Hollandalı Truus Smith, aracına sigorta yaptırmak amacıyla tanıştığı emlakçı N.B., oğlu sigortacı K.D. ve gelini Ş.D. tarafından dolandırıldığını iddia  etti. Hukuki süreç için gerekli işlemleri başlatan 80 yaşındaki Smith, yaşadıklarını anlattı.
 '1 MİLYON LİRAMI ÇALDILAR' 
Truus Smith, 2 yıl önce tanıştığı N.B., K.D. ve Ş.D.'nin 'Banka batacak, hesabını başka bir bankaya geçirelim' diyerek banka hesabını farklı bir bankaya taşıttıklarını söyledi. N.B. böylece hesabında 571 bin TL'sinin alındığını, emlakçı N.B.'nin oğlu ve gelini ile birlikte başka bahaneler üreterek hesabından  1 milyon TL’ye yakın para çektiklerini söyledi. 
'
GERÇEK YÜZLERİNİ GÖRDÜM'

Smith olayı şu şekilde anlattı "Eşim öldükten sonra benimle yakınlıklarını arttırarak güven kazandılar. İlk önce N.B. benden bir miktar borç para istedi. Buna karşılık 'senet yapalım' demem üzerine kendisi bana 'deftere kendi el yazımla miktarı yazıp imzamı atarsam bu senet yerine geçer' dedi. Bunun  üzerine parça parça olarak toplamda N.B.'ye 96 bin 500 TL verdim. Daha sonra evimi kendi evlerinin yakınlarında tutmam konusunda beni ikna ettiler.  


Evimi 40 bin Euro'ya sattım. Ve bu parayı benim elimden alarak 'Sen yorulma biz bankaya yatırırız' dediler. Eşimin bana bıraktığı mal varlığının   bulunduğu banka hesabımı, başka bir bankaya geçirmek için 'banka batacak' bahanesiyle de beni korkuttular. K.D. ile birlikte Türkçe bilmediğim için  bankaya birlikte gittik. Bankada hazırlanan tüm evraklar Türkçe hazırlanmıştı. Hesabımı bu bankaya geçirdiğim sırada, banka personelini de ayarlayıp  
banka sistemlerine K.D'nin numaralarını benimmiş gibi girmişler. Bu dönemde yalnızca 571 bin TL, hesabından parça parça çekilerek Ş.D.'nin hesabına  
aktarılmış. Bir çok işlemi internet bankacılığı sayesinde yapmışlar. K.D. ve Ş.D. bu dönemlerde bir villa aldılar. 

K.D. kendi evinin tadilatı içinde benden   ilk önce 28 bin Euro ve sonrasında 80 bin TL borç talep etti. 28 bin Euro'yu elden verdim, fakat 80 bin TL'yi bankada verdim ve makbuzu bende.Bu  işlemlerde benim hiç ilgim olmadı. Böyle bir işlemi ben yapmadım. Benim rızam ve bilgim olmadan gerçekleşti olaylar. Bu olayın yaşanmasının ardından kendilerini aklamak için kendi avukatlarına sözde hediye açıklaması yapmışlar. Ancak ben böyle bir parayı kimseye hediye olarak vermedim. Verecek  olsam bu şekilde parça parça değil, bankaya gidip hepsini çekip verirdim. Ve ayrıca  Ama çok sonradan gerçek yüzlerini gördüm" dedi.

DOLANDIRICILIK KIZININ GELMESİYLE ORTAYA ÇIKTI

Hollandalı ailenin oturma izni gibi bir çok işinde kendisine yardımcı olduğunu belirten Smith, oturma izninin bitmesine az bir zaman kalan yurt dışına çıkıp  geri gelmesinin engellenmeye çalışıldığını, kızının ani Türkiye ziyareti ile olayların ortaya çıktığını söyledi. Kızının ziyareti sırasında gelişmeleri anlatması üzerine hesaplarını kontrol ettiğini belirten Smith, "Böylece hesabımda para kalmadığını öğrendim. Emniyete  giderek şikayetçi oldum" dedi. Yaşanılan  olaylar sonrasında mağdur olduğunu söyleyen Smith, Türk adaletine sığındığını belirterek, bütün parasını geri almayı umut ediyor.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.