banner113

Çekte ibraz yasağı kalkıyor!

banner106

AK Parti, çeklerin bankaya ibrazını yasaklayan hükmü değiştiren yeni bir teklifi TBMM'ye sundu.

Çekte ibraz yasağı kalkıyor!
10 Mayıs 2021 Pazartesi 16:11

banner108
banner238


Dünya'dan Canan Sakarya'nın haberine göre, AK Parti, son kabul edilen Torba Yasa düzenlemesi içinde yer alan ve çeklerin bankaya ibrazını yasaklayan hükmü değiştiren yeni bir teklifi TBMM'ye sundu.
Buna göre karşılığı olan çekler bankaya ibraz edilebilecek.
Yürütme ve yürürlük maddeleri dahil toplam 16 maddeden oluşan kanun teklifinin 13. maddesi ile 25 Mart’ta Resmi Gazete’de yayınlanan ve mayıs ayı boyunca karşılığı olsun olmasın her türlü çekin bankaya ibrazını yasaklayan madde değiştiriliyor.
Buna göre, ibraz süresi 30 Nisan ile 31 Mayıs olan çekler 31 Mayıs’a kadar ibraz edilemeyecek. Ancak bu çeklerin ibraz edilmesi ve karşılığının bulunması halinde ödeme yapılacak.
Karşılığının bulunmaması veya kısmen bulunması halinde ise ‘karşılıksızdır’ işlemi yapılmayacak. Bu tarihler arasında ibraz edilmeyen veya ibraz edildiği halde karşılıksızdır işlemi yapılmayan çekler, 1 Haziran 2021’den itibaren süreleri içinde ibraz edilebilecek.
Kanun yürürlüğe girdiği tarihten önce ibraz, ödeme ve işlemler sebebiyle ilgililerin hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu doğmayacak.

 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.