banner113

DİKKAT! OTELİNİZE 6 AY KAPATMA CEZASI GELEBİLİR!

banner106

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yetkisiz olarak dolar alım-satımı yapan turizm işletmelerinin faaliyetlerinin durdurulacağı uyarısında bulundu.

DİKKAT! OTELİNİZE 6 AY KAPATMA CEZASI GELEBİLİR!
26 Mayıs 2022 Perşembe 09:23

banner108
banner238

"Bazı turizm işletmeleri döviz bürosu gibi çalışıyor"
Hazine ve Maliye Bakanlığı, döviz alım satım işlemlerine yönelik mevcut düzenlemeye dikkat çekerek, yetkisiz olarak dolar alım-satımı yapan turizm işletmelerine 6 aya kadar 'faaliyet durdurma' cezası verileceği uyarısında bulundu. Bakanlık, bazı turizm işletmelerinin 'döviz bürosu' gibi çalışmaya başladığına dikkat çekti.
Döviz alım-satımını otel hizmeti olarak duyuruyorlar
Dünya gazetesinde yer alan habere göre, Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında Tebliği çerçevesinde Hazine ve Maliye Bakanlığı Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürlüğü tarafından turizm sektör birliklerine gönderilen uyarı yazısında; son zamanlarda konaklama faaliyetiyle iştigal eden bazı otel, pansiyon gibi iş yerlerinde yetkisiz olarak döviz alım satımı yapıldığına, internet sitelerinde de söz konusu hususun 'otel hizmeti' olarak duyurulduğuna rastlandığı bildirildi.
1 aydan 6 aya kadar kapatma cezası verilebilir
Yetkili Müessese Faaliyet Belgesi bulunmayan gerçek yada tüzel kişilerin ticari amaçlı döviz işlemi yapamayacağı hatırlatılan yazıda, yetkisiz olarak dolar alım-satımı yapıldığının tespit edilmesi halinde ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde iş yerlerindeki tüm faaliyetlerin 1 aydan 6 aya kadar, tekrarı halinde ise sürekli olarak durdurulacağı vurgulandı. Faaliyet durdurma cezasının, aylar önce rezervasyon yaptıran vatandaşlara ve yabancı turistlere yönelik mağduriyete yol açabileceğine dikkat çeken Bakanlık, bu durumun yaşanmaması için turizm işletmelerinin uyarılmasını istedi.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.