banner113

İşte Türkiye turu satın alan Rus turist sayısı

banner106

Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkanı Zarina Doguzova, 1 milyona yakin insanın Türkiye turu satın aldığını açıkladı.

İşte Türkiye turu satın alan Rus turist sayısı
03 Haziran 2021 Perşembe 09:10

banner108
banner238

Rusya Federal Turizm Ajansı’nın (Rosturizm) Başkanı Zarina Doguzova, 1 milyona yakın Rusya vatandaşının Türkiye turlarına para bağladığını hatırlatarak, temmuz ayına kadar normalleşme beklediğini açıkladı.
‘’En azından temmuz ayına kadar...’’
TürkRus.com’un Rus NTV'den aktardığı habere göre Doguzova, Türkiye'de vaka sayılarından düşüş olduğunu belirterek, "Türk meslektaşlarımızın aktardığı bu olumlu dinamiklerin devam etmesini ve en azından yaz tatili sezonunun ortasında, temmuz ayına kadar vatandaşlarımızın Türk tatil beldelerine gidebilme fırsatına kavuşmasını umuyoruz" dedi .
‘’Turizm şirketlerinin Rus halkına 408 milyon dolar borcu var’’
Türkiye ile uçuşların yeniden başlatılması kararının kendileri tarafından değil, koronavirüs ile mücadele için hükümetin kurduğu "operasyon merkezi" tarafından verileceğini hatırlatan Doguzova, Rus turizm şirketlerinin Türkiye için satılan turlar ya da rezervasyonlar için Rusya vatandaşlarına olan borçlarının toplam tutarının yaklaşık 30 milyar ruble (408 milyon dolar) olduğunu hatırlattı.
Doguzova, "Şu anda yaklaşık bir milyon vatandaştan bahsediyoruz. Yani bir milyona yakın insan şu ya da bu şekilde Türkiye için rezervasyon yaptırdı ya da tur satın alarak parasını ödedi" dedi.
Rusya'daki tur şirketleri, Türkiye charter uçuşlarına izin verilmemesi nedeniyle tur iptalleri ve iade taleplerinin artması halinde iflas korkusu yaşıyor.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.