banner113

''Türk oteller düşük fiyatlarla Araplara satılıyor''

banner106

Koronavirüste ikinci dalgadan dolayı yeniden belirsizliğin içine giren turizm sektörü, yaklaşan borç ödemeleri nedeniyle kaygılı. Zor durumda kalan otellerin, düşük fiyatlarla Arap yatırımcılara satıldığı belirtiliyor.

''Türk oteller düşük fiyatlarla Araplara satılıyor''
07 Nisan 2021 Çarşamba 10:59

banner108
banner238

2021 sezonununun da belirsizliğe girmesi, borç yükü altındaki turizm sektörünü kaygılandırdı. Dövizle çalıştığı için dövizle borçlanan sektör, hem döviz girdinin azalması hem de dövizdeki artış nedeniyle zorda.
Aykan Ceylan: Zor durumdaki otelleri Katarlı, Dubaili, Kuveytliler ucuz fiyatlara alıyor
Cumhuriyet gazetesine konuşan Sonkar Turizm A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Aykan Ceylan, deniz kenarındaki otellerin el değiştirmeye başladığını belirterek “Zor durumdaki otelleri Katarlı, Dubaili, Kuveytliler ucuz fiyatlara alıyor. Oteli kapamak da çözüm değil, çünkü şehir vergisi, yıllık emlak vergileri alınmaya devam ediyor. Firmaların yüzde 40’ına yakınının batacağını düşünüyorum” dedi.
''İşçiye tazminat bile veremezler''
İşten çıkarma yasağı bittiğinde yüzde 60 istihdam kaybı yaşanacağını belirten Aykan Ceylan, üstelik işletmelerin işçinin tazminatını bile veremeyeceğini belirterek “Turizm sektörü döviz kazandığı için dövizle kredi aldı. Döviz patlayınca 5 milyon Avro kredi almış yatırımcının borcu 10 milyonu geçti. Turizmci borcunu ödese de kapayamadı. Döviz borcunu TL’ye çevirmek ise yasak. 3 ayrı yapılandırma geldi ama yeterli olmadı. Kur baskısı üzerine bir de pandemi geldi” dedi.
Ferzan Çelikkanat: Ciddi önlemler alınmalı
Er Yatırım ve Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanlat ise firmaların borç yapılandırmasının yeterli olmadığını açıkladı ve “Geçen yıl 30 milyar dolar kayıp yaşandı. Döviz dalgalanması bizleri çok yoruyor. Finansal kriz daha derinleşmeden ciddi önlemler alınmalı ve borçlar faizsiz şekilde ötelenmelidir. İşletmeler gelir olmadığı için borcu çeviremiyor” dedi.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.