ARAÇ YANGINI İHBARI GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Korubaşı Mahallesi Sarıağaç mevkiinde saat 22.00 sıralarında gelen araç yangını ihbarı üzerine bölgeye jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. 07 HZV 34 plakalı araç tamamen yanmış halde bulunurken, araç içerisinde bir erkek cesedi tespit edildi. Sağlık ekipleri, şahsın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi.

JANDARMA ŞÜPHE ÜZERİNE YOĞUNLAŞTI

Olay yerindeki bulguların ardından Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yangının çıkış şeklinin şüpheli olması nedeniyle soruşturmayı derinleştirdi. Yapılan kriminal incelemeler ve tanık ifadeleri doğrultusunda olayın bir cinayet olabileceği ihtimali üzerinde duruldu.

ŞÜPHELİLER ALANYA’DA YAKALANDI

Soruşturma kapsamında şüphelilerden A.K. kendi isteğiyle jandarmaya teslim olurken, K.D., A.Ö. ve B.Ö. Alanya’nın Kestel Mahallesi’nde JASAT ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

ALESO Seçimi Sonrası Bomba İddia: “Oylar Para Karşılığı Satıldı”
ALESO Seçimi Sonrası Bomba İddia: “Oylar Para Karşılığı Satıldı”
İçeriği Görüntüle

CİNAYET İTİRAFI GELDİ

Şüphelilerden A.Ö., jandarmadaki sorgusunda Hacı Ali Tuncer’i araç içinde öldürdüğünü itiraf etti. İfadesinde, delilleri yok etmek ve olayı kaza gibi göstermek amacıyla aracı ateşe verdiğini söyledi. Mahkemece A.Ö. tutuklanırken, diğer üç şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

LEVYEYLE SALDIRI, KAZA SÜSÜ VE BENZİNLE YAKMA

Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında olayın detayları netleşti. A.Ö.’nün daha önce kasten yaralama ve tehdit suçlarından sabıkası bulunduğu öğrenildi. “Namus meselesi” iddiasıyla Hacı Ali Tuncer ile tartıştığı, birlikte bulundukları araçta Tuncer yolcu koltuğundayken levye ile saldırdığı tespit edildi.

Cinayetin ardından, olayı trafik kazası gibi göstermek için Tuncer’in cesedinin şoför koltuğuna alındığı, emniyet kemerinin takıldığı ve aracın üzerine benzin dökülerek ateşe verildiği belirlendi. Olayda kullanılan levye, jandarma olay yeri inceleme ekipleri tarafından bulunarak delil olarak muhafaza altına alındı.