banner113

DİKKAT,BUNLAR KISIRLIĞA NEDEN OLUYOR !

banner106

Üroloji Uzmanı Op.Dr.Muharrem Murat Yıldız konu hakkında önemli bilgiler verdi. 

DİKKAT,BUNLAR KISIRLIĞA NEDEN OLUYOR !
03 Ocak 2023 Salı 15:47

banner108
banner238

1 yıldan fazla zamandır düzenli cinsel ilişkide bulunmalarına rağmen hamileliğin gerçekleşmediği duruma kısırlık (infertilite) denir. Bu sorun kişilerde duygusal, ailesel, sosyal sıkıntılara neden olabilmektedir.

İnfertilite günümüzde evlenen çiftlerin en büyük sorunlarından biridir. Yaşadığımız çevrenin bozulması, toksik yiyecek ve ortamların artması, yaşam şekillerinin sedanter değişimi sonucu hareketliliğin azalması, erkeklerdeki testosteron yapımının azalmasına ve spermin üretimi ve olgunlaştırılmasının bozulmasına, azalmasına hatta genetik hatalı yapılmasına sebep olarak infertiliteye neden olmaktadır. Ayrıca erkeklerin dar pantolon giymesi ile yumurtaların ısınması, inmemiş testis, yüksek ateşli hastalık geçmişi olması, sıcak ortamlarda çalışan  (fırıncı, pastacı, aşçı, dökümcü, hamamcı meslek grupları gibi...)durumlarda sperm sayısının düşmesine sebep olabiliyor.

Erkeğin infertilitesine bağlı sebeplerden özellikle varikosel, inmemiş testis, hidrosel gibi cerrahi işlemler gerektiren ameliyatlar öncelikle yapılmalıdır. Testislerin çalışma ortamı düzenlenmeli ve kan ile oksijenelenerek enerji sağlanması ve detoks yapmasının önü açılmalıdır. Ondan sonra elde edilecek olan testisteki sağlıklı sperm  üretim rezervinin çoğaltılması tedavisine başlanmalıdır. Sperm rezervini yükseltici fitoterapik, hormonal , akupunktur, aromatik yağ, beslenme tedavileri, ozon, biofeedback, homeopati ve lokal tedaviler uygulanmaktadır.

Tedavi seçenekleri için hormon profili önemlidir. Sabah saat 10 a kadar kandan yapılacak FSH, LH, Prolaktin, Testosteron total ve serbest değerleri tedavide yön göstericidir. Hastalarda, özellikle genetik analiz yapılmış kliniferter hastalarda, mozaik tip olacağı /olabileceği buna bağlı çocuk sahibi olabilecekleri unutulmamalıdır

Op.Dr.Muharrem Murat Yıldız,''Kadınların infertilite sebeplerinden olan PCOS (polikistik over), endometriozis, endometrial kistler, myomlar  kliniğimizde fitoterapik/ aromatik ve diğer tamamlayıcı yöntemlerle tedavi edilmektedir.  Özellikle obezite ile ortaya çıkan polikistik overin, lokal aromaterapik tedavilerle fitoterapi tedavisi yapılabilmektedir.Batı tıbbı uygulamalarının tıkandığı durumlarda tamamlayıcı tıp  yöntemleri yardımcı olmaktadır.''dedi.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.