banner113

Göğüs büyütmek emzirmeye engel değil!

banner106

Op. Dr. Niyazi Şimdivar; Göğüs Büyütmek Emzirmeye Engel Değil !

Göğüs büyütmek emzirmeye engel değil!
26 Temmuz 2021 Pazartesi 11:35

banner108
banner238

Meme dokusu yeterli büyüklükte olmayan kişiler, uzman hekim değerlendirmesinin ardından göğüs büyütme operasyonu olabilirler. Bu süreçte doğru kararı verebilmek önem taşır. Eğer kişi kararından eminse, operasyona engel teşkil eden bir rahatsızlık bulunmadığı sürece sorun yoktur. Hekimin kararı da genelde sizin kararınızı destekleyici yöndedir; çünkü estetik bir görünüme sahip olmak çoğu kadın için çok önemlidir. Bu operasyon için 18 yaşın üzerinde olmak, göğüs gelişiminin tamamlanması açısından istenir. 
Göğüs Büyütme Öncesi 
Operasyon öncesinde varsa kronik hastalıklarınızı ve devamlı olarak kullandığınız ilaçları hekiminize bildirmelisiniz. Ayrıca operasyondan en az sekiz gün önce ağrı kesici, aspirin türündeki ilaçları kullanmayı bırakmalısınız. Eğer sigara kullanıyorsanız, bu durumu hekiminize bildirmeli ve iyileşme sürecini geciktirmemek için iki hafta öncesinde sigarayı bırakmış olmalısınız. 
Operasyon öncesinde kanamayı hızlandıracak ilaçlardan uzak durmanız önemlidir. Ayrıca bu konuda hekiminizin önerilerine de uymalısınız. Anestezi altında yapılan bir operasyon olduğundan ağrı hissetmezsiniz. İyileşme dönemi ise oldukça hızlıdır. 
Göğüs Büyütmek için Hangi Yöntem Kullanılmaktadır? 
Göğüs büyütmek için dünyaca en çok ve en yaygın olarak kullanılan yöntem Göğüs Protezidir. Göğüs büyütme ameliyatında son 50 yıl içerisinde gelişen teknoloji ile mükemmele yaklaşan yeni çıkan göğüs protezleri ile doğal, estetik açıdan çok güzel sonuçlar elde edilmektedir. Göğüse silikon takma ameliyatını başarıyla tamamlanmasıyla birlikte hasta memnuniyeti de artmaktadır. 
Yeni çıkan göğüs protezleri ile halk arasında bu ameliyatlardan korkmaya neden olan meme kanseri riski ortadan kalkmıştır. 
Meme protezleri aynı zamanda meme kanseri taramalarına ve tespitine yada emzirmeye hiç bir engel taşımamaktadır. 
Meme büyütme ameliyatlarında gelinen son teknoloji ile, koheziv jel içerikli meme protezlerinin patlaması, kansere neden olması ya da reaksiyonlara neden olması gibi ihtimaller ortadan kalkmıştır. 
Meme büyütme ameliyatı için kullanılan meme protezleri kişi ile birlikte ömür boyu kalabilir ve alınması gerekmez. 
Göğüs Büyütme Estetiği Sonrasında Bebek Emzirilebilir Mi? 
Her 3 planda da protez süt bezlerinin ve meme dokusun altında olduğundan emzirmeye engel olmaz ve meme kanseri taramasında karışıklıklara yol açmaz. Meme büyütme ameliyatı sonrasında iyileşme sürecinin tamamlanmasının ardından bebek emzirebilirsiniz. 
Göğüs Büyütme Sonrası 
Operasyon sonrası, hastanın hekim uyarılarına uyması önemlidir. Bir süre yüz üstü yatmamalı, ağır işlerden kaçınmalıdır. Bu süreci sıkıntısız atlatabilmek için kas gücü isteyen, yorucu aktivitelerden kaçınmalıdır. Hekime danıştıktan sonra hafif egzersizlere yavaş yavaş başlanabilir. Ancak ağır egzersizlere başlayabilmek için en az 6 ay geçmesi gerekir. 

 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.