banner113

Turizm il ve ilçelerinde hangi partilerin adayları kazandı?

banner106

Türkiye, il ve ilçelerde belediye başkanlarını belirlemek i.in sandık başındaydı. Peki turizm merkezlerinde hangi partilerin adayları kazandı, işe ayrıntılar...

Turizm il ve ilçelerinde hangi partilerin adayları kazandı?
02 Nisan 2019 Salı 11:17

banner108
banner238

Türkiye kıran kırana çekişmenin yaşandığı bir yerel seçim sürecini daha geride bıraktı. Turizm merkezlerinde pek çok belediyenin el değiştirdiği görüldü. Ak Parti, bu seçimde Antalya’yı CHP’ye kaptırırken, CHP’nin hem Türkiye çapında hem kıyı kesimlerinde ağılığının arttığı görüldü.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ CHP’YE GEÇTİ

Turizmin başkeni olarak adlandırılan Antalya’da mevcut başkan Menderes Türel bu seçimde seçimde kaybetti. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP’nin adayı Muhittin Böcek Antalya’da oyların yüzde 50’ünü alarak Antalya’nın yeni belediye başkanı oldu. Menderes Türel ise yüzde 46,27 oy aldı.

ALANYA YİNE ADEM MURAT YÜCEL DEDİ

Antalya’nın ilçelerinden Alanya’da Cumhur İttifakı’nın adayı mevcut başkan Adem Murat Yücel toplam oyların yüzde 57’6’sını alarak yeniden Alanya’nın belediye başkanı seçilirken, Millet İttifakı’nın adayı Abdullah Sönmez yüzde 36,2 oy aldı.

MUSTAFA GÜL KEMER’İ DSP’YE BIRAKTI

Kemer’de ise DSP’nin adayı oyların yüzde 39,7’sini alarak ilçenin yeni belediye başkanı oldu. Kemer’in eski belediye başkanı CHP’nin adayı Mustafa Gül ise oyların yüzde 34’ünü alabildi.

Muratpaşa’da ise mevcut başkan Ümit Uysal oyların yüzde 66,8’ini alarak yeniden Muratpaşa Belediye Başkanı seçildi. Ak Parti’nin adayı Gökçen Özdoğan Enç ise yüzde 33 oy aldı.

Konyaaltı’nda CHP’nin adayı Semih Esen yüzde 66,8’le ilçenin belediye başkanı seçilirken, rakibi Ak Parti’nin adayı Gaye Gayanoğlu yüzde 30,8 oy oranında kaldı.

Belek Turizm merkezinin bağlı olduğu Serik’te ise Ak Parti’nin adayı Enver Aputkan aldığı yüzde 37,4 alarak ilçenin belediye başkanı seçilirken, rakibi DSP’nin adayı Mehmet Habalı ise yüzde 32,2 oy aldı.

Manavgat’taki seçimleri yüzde 51,7 oyla CHP’nin adayı Şükrü Sözen kazandı. Ak Parti’nin adayı Hasan Öz ise yüzde 46 oranında oy aldı.

OSMAN GÜRÜN MUĞLA’DA YENİDEN SEÇİLDİ, KOCADON DÜŞ KIRIKLIĞI YAŞADI

Bir diğer turizm merkezi Muğla’da ise CHP’nin adayı mevcut başkan Osman Gürün oyların yüzde 36,2’sini alarak yeniden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Ak Parti’nin adayı Mehmet Nil Hıdır yüzde 28,2 oy alırken, Muğla’dan bağımsız aday olan Fethiye’nin eski belediye başkanı Behçet Saatçı yüzde 26’nın üzerinde oy aldı. DP’de aday olan Bodrum’un eski belediye başkanı Mehmet Kocadon ise yüzde 3,5 oy oranında kaldı.

MEHMET TOSUN BODRUM'DA KAYBETTİ

Muğla’nın gözde turizm ilçelerinden Bodrum’da ise, favori aday olarak gösterilen İyi Parti’nin adayı Mehmet Tosun seçimi kazanamadı. Mehmet Tosun yüzde 34,1 oy alırken, CHP’nin adayı Ahmet Aras yüzde 46.1 oy alarak Bodrum’un yeni belediye başkanı oldu.

DSP'DEN ADAY OLAN ALİ ACAR KAYBETTİ

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ise CHP’nin adayı Mehmet Oktay oyların yüzde 44,6’sını alarak Bodrum’un yeni belediye başkanı oldu. Ak Parti’nin adayı, Yazıcı Otelleri’nin sahibi Serkan Yazıcı, yüzde 34,7 oranında kalırken, CHP’den aday gösterilmediği için DSP’den aday olan eski başan Ali Acar ise yüzde 19 oy alabildi.

Fethiye’deki seçimleri kazanan parti de CHP oldu. Partinin adayı Alim Karaca, yüzde 47,5 ile birinci çıkarak ilçenin yeni belediye başkanı olurken, Ak Parti’nin adayı Muhittin Kayabaş yüzde 44,4 oy aldı.

CHP İZMİR’DE YİNE KZANDI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın yüzde 58 oyla CHP’nin adayı Tunç Soyer Kazandı. Ak Parti’nin adayı, eski ekonomi bakanı Nihat Zeybekçi ise yüzde 38,6 oy aldı.

İzmir’in ilçelerinden Çeşme’yi yüzde 53,7 oy oranıyla CHP’li Muhammed Ekrem Onay, Urla’yı yüzde 67,7 ile CHP’li İbrahim Burak Oğuz, Foça’yı yüzde 56,2 ile CHP’li Fatih Gürbüz ve Seferihisar’ı da yüzde 54 ile CHP’li İsmail Yetişkin kazandı.

AYDIN’DAN ÇERÇİOĞLU, DİDİM’DE ATABAY

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini yüzde 53,8 oyla bir önceki başkan CHP’li Özlem Çerçioğlu kazandı. Rakibi Ak Partili Mustafa Savaş’ın oyu ise yüzde 43,6’da kaldı.

Didim’de mevcut başkan Ahmet Deniz Atabay yüzde 56 oyla yeniden seçilirken, rakibi Ak Patili Mümin Kamacı yüzde 41,2 oy aldı.

Kuşadası’nda ise yüzde 57,5 oy alan CHP’nin dayı Ömer Günel seçimi kazanırken Ak Parti’nin adayı Fuat Akdoğan yüzde 40,6’da kaldı.

CHP ANKARA, MERSİN VE ADANA’YI ALDI

CHP, bu yerel seçimlerde Ankara, Mersin ve Adana büyükşehir belediye başkanlılarını da kazandı. Ankara'yı yüzde 50,9 oyla Mansur Yavaş, Mersin'i yüzde 45 oyla Vahap Seçer ve Adana’yı da yüzde 53 oyla Zeydan Karalar kazandı.

GAZİANTEP’TE FATME ŞAHİN YENİDEN SEÇİLDİ

Son yıllarda gastronomi turizmi ile öne çıkan Gaziantap’te Ak Parti’nin Fatma Şahin yaklaşık yüzde 54 oyla yeniden belediye başkanlığına seçildi. Şanlıurfa’da da oyların yüzde 60,7’sini alan yine Ak Parti’nin adyı Zeynel Abisin Beyaz seçimi kazandı.

NEVŞEHİR’DE AK PARTİ VE MHP AĞIRLIĞI

Önde gelen turizm merkezlerinden Kapadokya’yı bünyesinde barındıran Nevşehir’de ise seçimi, yüzde 51,7 ile Ak Parti’nin adayı Rasim Arı kazandı.

Nevşehir’in turistik bölgelerinde Avanos’ta CHP’nin adayı Celal Alper İbaş seçimi yüzde 39 oyla kazanırken, Göreme’yi yüzde 48 oyla MHP’li Ömer Eren, Ürgüp’ü yüzde 46,5 ile Ak Partili Mehmet Aktürk, Uçhisar’ı yüzde 41 ile Osman Süslü ve Hacıbektaş’ı ise yüzde 34,6 ile CHP’li Arif Yoldaş Altıok kazandı.

BALIKESİR

Balıkesir merkezde oyların yüzde 47,8’ini alan Ak Partili Yücel Yılmaz seçimi kazanırken, rakibi İyi Parti’den İsmail Ok yüzde 46,3 oy aldı.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin kazananı yüzde 39 ile Demokrat Partili Yusuf Ergin, Erdek’i ise yüzde 52 ile CHP’li Hüseyin Sarı kazandı.

Önde gelen kültür destinasyonlarından Mardin’de seçimi kazanan parti ise HDP oldu. Ahmet Türk Mardin’deki oyların yüzde 55,8’ini alırken, en yakın rakibi Ak Partili Mehmet Vejdi Kahraman’ın oyu yüzde 38,6 olarak kayıtlara geçti.

İSTANBUL MUAMMASI

Haber yayına hazırlandığı sırada, İstanbul ile ilgili bilmece ise devam ediyordu. Ak Parti’nin adayı Binali Yıldırım seçim akşamı kazandığını açıklasa da, son olarak CHP’nin adayı Ekem İmamoğlu, 30 bin farkla İstanbul’da seçimi kazandıklarını ve Anadolu Ajansı’nın veri girmeyi durdurduğunu açıkladı.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.