banner113

YOĞUN İŞ HAYATINDA BESLENME TÜYOLARI

banner106

Diyetisyen Çağla Aytaç konu hakkında önemli bilgiler verdi.

YOĞUN İŞ HAYATINDA BESLENME TÜYOLARI
04 Ağustos 2022 Perşembe 16:15

banner108
banner238

Yoğun ve tempolu geçen iş hayatında çoğu kişi kendini ikinci plana attiyor.Aslında iş hayatının vazgeçilmezi olan pratik düşünmek..Doğru zamanda hızlı ve doğru kararlar almayı beslenme düzenimize eklediğimizde, hem başarılı bir iş hayatına sahip olabilir aynı zamanda sağlıklı menüler tercih edebiliriz.
Ofis ortamında , masa başı çalışan kişilerde daha fazla görülen obezitede can sıkıntısından kullanılan şeker ve çikolata türevlerinin artması , öğle yemeklerinin atlanması  ve  gece beslenme yoğunluğunun arttırılması gibi sorunlar obezitenin başlıca nedenleri arasında gelmektedir.
Peki Ne Yapılmalı ?
Başta belirttiğim gibi hızlı ve pratik düşünmek örneğin kendinize küçük ara öğünler hazırlayın belki bir elmayı yemek zor olabilir ama aynı şeyi üstlenen kuru meyveleri yemek zor olmayacaktır.Yanına alacağınız sağlıklı  kuruyemişler ile birlikte kan şekerini dengeleyip, sonraki öğünde yanlış besin seçimini engelleyebilirsiniz .
Öğlen yemeklerinde yanınıza alacağınız bir peynirli ve bulgurlu salata veya 2 dilim çavdar ekmeği ve biraz peynir ile yapabileceğiniz sağlıklı bir sandviç. Hem hızlı yemek konusunda bize yardımcı olacak ve gün içinde enerjinizin daha az düşmesine neden olacakır.
Su tüketimi de bu konuda çok önemli , sık sık unutulan su tüketimini artırmak  konsantrenizi  bir o kadar iyi artıracakır.
Ülkemizde öğle molasında dışarıdan yapılan yanlış besin seçimlerinde obezitenin kat kat arttığını görebiliyoruz.Bu nedenle evden sağlıklı besinlerle hazırlayacağınız yemekleri işyerine götürüp tüketebilirsiniz.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.