Alanya’nın iki önemli ismi, Hatay’da gerçekleştirilecek 455 bininci konutun teslim töreni için bir araya geldi. Önceki dönem Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, program kapsamında Hatay’da bulunuyor.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, ziyareti sosyal medya hesabından kamuoyuyla paylaştı. Çakır, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Önceki dönem Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrif edecekleri 455 bininci konutun teslim töreni programı için Hatay’dayız.”
Deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde kritik bir eşik olarak görülen teslim töreninin, bölgedeki vatandaşlar için moral ve umut kaynağı olması bekleniyor. Törene Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması öngörülürken, Alanyalı iki ismin Hatay’daki programda birlikte yer alması dikkat çekti.
Hatay’da devam eden konut teslimlerinin, afet bölgesindeki normalleşme sürecine ivme kazandırması hedeflenirken; Çavuşoğlu ve Çakır’ın ziyareti, Alanya kamuoyunda da yakından takip ediliyor.





