banner113

Alanya'da uluslararası çocuk festivali başladı

banner106

9 gün boyunca açık kalacak 3. Alanya Uluslararası çocuk festivali başladı

Alanya'da uluslararası çocuk festivali başladı
09 Temmuz 2021 Cuma 21:47

banner108
banner238
3. Alanya Uluslararası Çocuk Festivali İskele Şelale Meydanı’nda düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı. 9 gün boyunca kitap fuarı, çocuk etkinlikleri, çocuk kitap yazarları ile buluşma, söyleşiler, çocuk tiyatroları, kukla performansları, sahne gösterileri, geleneksel çocuk oyunları ve çeşitli yarışmalara ev sahipliği yapacak festivalde aileler için de Ebeveyn ve Eğitimci Seminerleri başlığı altında da alanında uzman isimlerce çocuk eğitimi, aile konularında söyleşiler yapılacak.

“PANDEMİDE FESTİVALLERE HASRET KALDIK”
Festivalin açılışında konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel şunları söyledi: “Sizler gibi ben de böyle etkinliklerde buluşmayı hasretle bekledim. Değerli çocuklarımız, bugün aslında en çok sizin için buradayız. Çünkü siz bizim aydınlık geleceğimiz, yarınlara umutla bakma sebebimizsiniz. Pandemi sonrasında ilk kez bir festival düzenliyoruz. Yapacağımız ilk etkinliğin geleceğimizin teminatı olan siz çocuklarımıza yönelik olmasını istedik.

“ÖNCE ÇOCUKLAR DEDİK, ÇOCUK FESTİVALİMİZİ YAPTIK”
Akranlarınızla okulda, parklarda, doğada, sokakta koşup oynamanız gerekirken, pandemi dolayısı ile hayatınızın en güzel 2 yılını, maalesef eve kapanarak geçirmek zorunda kaldınız. Çok sıkıldınız, birlikte vakit geçirmeyi çok özlediniz, farkındayız. Bu yüzden de 3. Alanya Uluslararası Çocuk Festivali’ni hem bir karne hediyesi, hem de sizlere bir nefes olması adına hazırladık.

 “BAŞKANIMIZ ATAMIZIN İZİNDE"
Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer de, Başkan Yücel’in Türkiye’nin geleceği çocuklara yönelik yaptığı etkinliklerin ve yatırımların üst düzeyde olduğunu söyledi. Ürkmezer, “Başkanımız çocuklarımızın eğitimi, sağlığı ve sosyal yaşamları için durmadan çalışıyor, üretiyor ve hayata geçiriyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten öğrendiğimiz gençliğe verilmesi gereken önemle başkanımız da güzel işler yapıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece Türk çocuklarına değil, dünya çocuklarına bayram armağan eden üstelik 2 tane bayram hediye eden eşsiz bir lider. Başkanımız da çocuklarımız için uluslararası bir festival düzenliyor. Herkesin emeğine sağlık” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN MUTLULUĞU İÇİN KENDİMİZE ZAMAN AYIRMALIYIZ”
Konuşmaların ardından festivalin ilk gününde Eğitimci-Yazar Bahar Eriş ve Milliyet Yazarı Aile ve Çocuk Yazarı Zeynep İşman ailelere yönelik seminer verdi. Festivalin ilk konuğu Yazar Eriş, “Çocuklar sıkılınca sıkıntısını gidermeye çalışıyoruz, acıkınca doyuruyoruz en iyi şekilde bakıyoruz ama uçakta bile ‘Bir sorun anında oksijen maskesini önce kendinize sonra çocuğa takın’ derler. Biz nefes alırsak çocuğa da yetebiliriz. Önce ebeveynlerin sağlıklı mutlu olması, kendisine zaman ayırması gerekiyor” diye konuştu.
“EN MUTLU ÇOCUK AİLESİNDEN SEVGİ GÖREN ÇOCUKTUR”
“Kadınlar artık iş dünyasında çok daha aktifler ama aynı zamanda ev işleri de kadının omuzlarında” diyen Eriş, erkeklerin de yükü paylaşması gerektiğini belirtti. Eriş şunları söyledi: “Erkekler eşlerine yardım etmeli ki anneler çocuklarına ilgi gösterebilmeli. Bu yoğunluk ve stresten dolayı MS hastalığı kadınlarda çok artış gösterdi. Mutlu bir ailede herkes birbirine yardım etmeli, birbirinin yükünü hafifletmeli. Erich Fromm’un Sevme Sanatı kitabında şöyle bir ifade vardır, ‘Dünyadaki en mutlu ve en neşeli çocuk, çocukluğunda annesi tarafından sevgi görmüş çocuktur.’ Çocuklarımızı sevgimizden mahrum bırakmayalım.” Festival, 9 gün boyunca 18.00-23.00 saatleri arasında ziyaretçilerine açık olacak.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.