banner113

Oda başkanından çok önemli istek

banner106

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe basın açıklaması yaptı

Oda başkanından çok önemli istek
03 Mayıs 2021 Pazartesi 13:19

banner108
banner238


Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe "Tam kapanma hususunda alınan tedbirler arasında pazar yerlerinin 3 hafta kapalı olması üreticilerimizi; havanın tam olarak ısınması nedeniyle hem sebzelerde hem de mevsimlik meyvelerin yoğun olduğu bugünlerde il dışından gelen tüccarların halde ürünlerimize talip olmaması nedeniyle ürünlerimiz bugünlerde ciddi fiyat düşüşü yaşamaktadır. İlerleyen zamanlarda ise haldeki komisyoncularımız tarafından da üreticilerimize ürün getirmeyin diye uyarılar alacağımızdan eminiz. 
Sayın valimiz Antalya için, değerli devlet büyüklerimiz ise Ülke geneli ni kapsayacak şekilde alacakları bir kararla pazar yerlerimizi haftanın bir gününde halkımıza açmaları yerinde olacaktır. Bu şekilde yapılacak olan bir uygulama  ile hem dar gelirli vatandaşlarımız sebze ve meyve ye daha ucuza  ulaşmış olacaklar,hemde kapalı alanda çok daha riskli olan Covid 19 un bulaşma riskinden kurtulacaklardır. Zaman çok uzun olduğu için bu tür bir uygulama yapılmaz ise üreticilerimiz ürünlerini satamayınca sökmek durumunda kalacaklar önümüzdeki günlerde turizm sezonu için sebze başta olmak üzere gıda temininde zorluk yaşayacağız. 
Antalya il koordinasyon kurulu olarak öncesinde yapmış olduğumuz talep doğrultusunda ülke genelinde pazar yerleri kurallara uyarak açılması hem üreticilerimiz ekonomisine hem de ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacaktır. Üreticilerimiz adına devlet büyüklerimizden ricamızdır.
Saygılarımla hayırlı geceler dilerim.

 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.