ALANYA VE GAZİPAŞA’DA KAÇAKÇILIĞA GEÇİT YOK! ALANYA VE GAZİPAŞA’DA KAÇAKÇILIĞA GEÇİT YOK!

Denetimlerin ardından birçok esnaf kepenk kapatırken, olayların odağında kalan esnaf, baskıların yalnızca kendilerine yöneltilmesini eleştirdi.

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkan Vekili Ali İhsan Özdemir, denetim esnasında esnafın yanında yer alarak açıklamalarda bulundu. Özdemir, “Her sezon aynı senaryo. Esnafımız vergisini ödüyor, yanında eleman çalıştırıyor, SGK’sını yatırıyor. Ancak bu ürünleri üreten tesislere kimse dokunmuyor. Avukatlar ağacın gövdesine değil, dallarına yükleniyor. Küçük esnafa yapılan bu baskı haksızlıktır,” dedi.

Denetimlerin zamanlamasına da dikkat çeken Özdemir, turizm hareketliliği başlamadan yapılan bu baskıların hem ekonomik hem de sosyal açıdan sıkıntı yaratacağını belirterek, konunun ilgili bakanlıklara taşınacağını ve çözüm arayışına girileceğini vurguladı.