banner113

Ukraynanın, güvenli limanı Alanya!

banner106

Ünlü Gayrimenkul sahibinde Kerim Topal, Manşet Alanya okurları için Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili makale kaleme aldı

Ukraynanın, güvenli limanı Alanya!
25 Mart 2022 Cuma 17:52

banner108
banner238

Kerim Topal Gayrimenkul’ün işletme sahibi olan Kerim Topal, Ukrayna ve Rusya savaşına değinerek, Türkiye ekonomisi ile ilgili düşüncelerini kaleme aldı.

Yaşanılan üzücü savaş Rusların değil, Ukraynalıların ülkemizden ev alma potansiyelleri çoğalacağını düşünüyorum. Türkiye güvenli bir ülkedir. Ukraynalılar da güvenli ülkemizde huzur içinde yaşamak isteyeceklerdir. Dünya üzerinde bu denli savaşların önüne geçilmesini ve mevcut devam eden savaşın bir an önce son bulmasını istiyorum. Ve bu süreçten kaynaklı olarak Ukrayna’da yaşayanları güvenli bir yaşam sürmek için Türkiye’den vatandaşlık bile almak isteyeceklerdir. Bu doğrultuda talepler gelmeye başladı bile. 

Kendim ve tüm gayrimenkulcüler adına birkaç cümle ekleyecek olursam ; “Savaş sonlandıktan sonra ülkelerinde bulunan her türlü gelir sahipli vatandaşların Türkiye’ye göçleriyle karşılaşacağız. Sadece banka transferleri şu anda gerçekleşmediği için, sorunlarının çözülmesini bekliyorlar. Dolayısıyla Ülkemize yatırım yapmayı isteyecek olanların sayısı da bu duruma dayalı olarak artış olacaktır. Ukrayna’dan gelen halk öncesinde kiralık, sonrasında satın alma opsiyonlu daireleri kiraladıkları görünmektedir. Bir gayrimenkulcü için “SAVAŞ” kelimesinin adı bile kötü olduğu için millet temkinli davransa da hala tedirginler. Bu durumda sezonda bizim lehimize dönecektir.”

Biraz da ekonomiye değinecek olursak; an itibariyle yaşanan bütün savaşa dair kuyruklar ve yokluklar yanlış ekonomi politikasının bir sonucudur. Bu denli bir yanlış, 1970’ler de de yaşanmıştı. Yapılan faizler çözüme getirmez lakin insanların yaşam standartlarının önüne yanlış set koyulursa yeme, içme, vs. işte bu sorunların ucu kesilmeyecektir. Devletimiz bu süreci en başından beri gayet iyi yürütüyor. Umarım en kısa sürede savaş son bulur. 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.