banner113

Yeşilöz Sahili'ne dokunma

banner106

Yeşilöz Mahallesi'ne, Aytemiz Tesisleri tarafından yapılan akaryakıt depolama istasyonu, çevrecileri seferber etti.

Yeşilöz Sahili'ne dokunma
17 Temmuz 2020 Cuma 08:59

banner108
banner238
Çevreci vatandaşların “Yeşilöz Sahiline Dokunma” kampanyasına siyasilerden destek geldi. Yeşilöz sahilinde denizin ortasına yapılan akaryakıt depolama istasyonu çok sayıda şikayetle birlikte bilirkişiler tarafından incelendi. Şikayet edenler arasında turizmciler, çiftçiler, siyasiler ve çevreciler vardı. Çevreye zarar vermesi ihtimaliyle hem turizm için hemde tarım işiyle uğraşanlar için sıkıntı oluşturan akaryakıt depolama istasyonu bir çok kişi tarafından istenmiyor. Yeşilöz sahilinde dün  öğle saatlerinde bilirkişiler tarafında yapılan keşfe MHP Antalya Eski Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, CHP Alanya İlçe Başkanı Çoşkun Karadağ, MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Gelecek Partisi Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Tuluk, Sivil Toplum Kuruluşları, çevreciler ve bölgede yaşayan vatandaşlar katıldı. Doğaya ve canlılara zarar vermesiyle birlikte turizm açısında ve bölgede tarım işiyle uğraşan vatandaşlar tarafından tehdit oluşturmasından dolayı Çevreciler, Yeşilöz Mahallesi’nde yapımı devam eden ve büyütülmesi gündemde olan dolum tesisi için mahkemeye başvurdu. Vatandaşların şikayeti üzerine Akaryakıt istasyonunda keşif için bölgede bilirkişi incelemesi yapıldı.

'BAĞRIMIZA SAPLANMIŞ HANÇER'
CHP Alanya İlçe Başkanı Karadağ, "Tehlikeli bir yatırım olduğunu elimizden geldiği kadar anlatmaya çalışıyoruz. Alanyamız dünyaya açılan bir turizm penceresi. Burada böylesini bir dolum tesisinin arttırılması inanın ki bizim bağrımıza saplanmış bir hançer gibi olacaktır" dedi.

'TURİZMİ OLUMSUZ ETKİLEYECEK'
CHP Antalya İl Başkanı Bayar, "Bu bölgeye aktarılan biriktirilen yakıt 4-5 kat daha artacak. Alanya Türkiye'nin ve dünyanın gözbebeği bir turizm memleketi. Şayet burada bu platform 4 kat artarsa, Avrupalı buraya gelmez. Çünkü akaryakıtın olduğu yerde her zaman bir risk vardır. Buradaki herhangi bir sızıntı burada gördüğünüz güzel kumsalı tamamı ile zifte çevirecektir. Bu da Alanya'nın ileriki süreçte ki turizmini olumsuz şekilde etkileyecektir" diye konuştu. 

'BÜYÜK BİR SORUNLA KARŞI KARŞIYAYIZ'
Gelecek Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Tuluk, "Geleceğin inşasında kesinlikle ve kesinlikle çevrenin korunması büyük bir önem ve hassasiyet barındırıyor. Bu noktada biz de Gelecek Partisi olarak bu farkındalığa, kamuoyu oluşturma çalışması da elimizden geldiğince destek veriyoruz. Çok büyük bir sorunla karşı karşıya kalacağımızı hepimiz biliyoruz. Teknik olarak da bunlar açıklamış vaziyette" dedi.

'TURİZME DARBE VURUR'
Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı ve ALTİD Yönetim Kurulu Üyesi Servet Şakiroğlu, " Bu Alanya'da aşağı yukarı 500 tane tesisimiz var. Turizmden ekonomiye yılda 3 milyar dolar katkı sunuyoruz. 5 milyona yakında misafir ağırlıyoruz. Alanya olarak tüm bunları göz önüne aldığımız zaman, yabancıların buraya ilgisi azaltacaktır. Destinasyonlarında başka yere kıracaktır operatörler. Alanya'ya turistin  ilgisi az olacaktı.  Bu tesisin buraya yapılması yanlıştır. Bu şekliyle yapıldıysa da bu şekilde kalmalı" dedi. 

'BU TESİS BURADAN GİDECEK'
MHP Antalya Milletvekili  Yıldız, " Yaklaşık 3 yıldır bu konuyla alakalı bir çaba gösteriyoruz. Herkesin bildiği gördüğü bir tesis burası. Bu ve benzeri tesislerin bu tür yerleşim alanlarında olmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Alanya bir turizm ve tarım bölgesidir. Alanya tüm Türkiye turizmine temsil etmektedir. Küçücük bir pandemi olayından bile bütün otelciler, işletmeciler, tarımla uğraşanlar sıkıntı çekmektedirler. Bu tesis ileride oluşabilecek bir kaza ile Alanya turizmini Türkiye turizmini büyük tehdit oluşturacağı kaçınılmaz bir sonuç olacaktır. Bu ve benzeri tesislerde eninde sonunda bir kaza olmuştur. Elbette istemiyoruz kaza olmasını, ama bu tesis ihtiyaç değildir. Biz buna bakıyoruz. Yeri burası değildir. Biz yetkililerden ilgililerden bu tesise vesile olanlardan isteğimiz şudur, dertleri para kazanmak ise başka yerde kazanabilirler. Bizim derdimiz Alanya, bizim derdimiz bu yaşadığımız coğrafya. Dolayısıyla oradan buradan şuradan gelerek denizi kumsalı görüp burada para kazanma hevesi yapanları biz şunu söylüyoruz ve bunlara aracılık eden Alanya'da yaşayan insanlara diyoruz ki, Alanya bu tür tesislere feda edilebilecek bir yer değildir. Çok seviyorlarsa çok istiyorlarsa nereye götürüyorlarsa götürsünler. Bu mücadeleye başladığım zaman söylemiştim bu tesis eninde sonunda buradan gidecek. Arkasında kim olursa olsun arkasında hangi siyasi güç olursa olsun. Bu tesis buradan gidecek, boşuna heveslenmeyin. Biz burayı 2 kişinin para kazanmasına bırakamayız" dedi.

'ARTIK BURAYA YATIRIM YAPMIYORLAR'
MHP Alanya İlçe Başkanı Türkdoğan, "Bu depolama tesisinden dolayı gelişim durdu. Bu bölgede yatırım yapan yatırımcılar, işadamları, turizmciler maalesef aldıkları arazilerini neredeyse yarı fiyatına tekrardan satılığa çıkardılar. Yatırım yapmaktan vazgeçtiler. Bu tesisin Alanyamıza hiçbir katkısı ve faydası yok. Alanya turizmine tamamıyle zarar veren bir tesis. Kimse artık bu tesisi yakınlığından dolayı gelip yerleşmek yatırım yapmak istemiyor" dedi.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.