banner113

ALANYA ALKÜ'DE KUDUZ HASTALIĞININ TÜM DETAYLARI İLE ANLATILDI

banner106

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Birimi tarafından, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ev sahipliğinde Acil Servis, Enfeksiyon Hastalıkları, Aşı Birimi Sorumlu hekimlerine yönelik “ Kuduz şüpheli temas bildirimi” konulu eğitim semineri verildi. 

ALANYA ALKÜ'DE KUDUZ HASTALIĞININ TÜM DETAYLARI İLE ANLATILDI
28 Haziran 2022 Salı 15:11

banner108
banner238

Eğitime; Gazipaşa, Manavgat gibi ve çevre ilçelerde görev yapan hekimler yer aldı.  Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda gerçekleşen eğitimde,  Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın ve Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Biriminden Veteriner Hekim Ethem Örge katılımcılara; modül girişi, kuduz aşılama süreci, kuduz riskli temas sonrası profilaksi (hastalık meydana gelmeden hastalığın önlenmesi ) yaklaşımı , temas öncesi profilaksi önerileri, hastalığa ilişkin genel bilgiler, hastalıktan şüphelenilmesi durumunda yapılacaklar hakkında bilgi verdi. 

Kuduz hastalığının halk sağlığına tehdit oluşturan eski çağlardan beri bilinen en önemli enfeksiyon olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, “Aşı ile önlenebilecek bir viral hastalık olan kuduz sebebiyle dünyada her yıl tahminen 59 bin insan hayatını kaybetmektedir. Kuduz şüpheli hayvan ile temasta yara yerine yapılacak ilk yardım girişimleri konusunda Dünya Sağlık Örgütü’nün önerisi en az 15 dakika su ve sabunla yıkanması, deterjan, iyot bileşiği ya da virüs öldürücü etkisi olan bir maddenin yarada kullanılmasıdır. Bu tanımlayıcı çalışma kuduz şüpheli hayvan ile temas sonrası yapılan ilk yardım girişimlerini belirlemek amacı ile yapılmıştır.” 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.