banner113

Alanya'daki yerleşik yabancılar aşılanmaya başladı

banner106

Antalya'da yaşayan yerleşik yabancıların koronavirüse karşı aşılanma süreci başladı. İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, “Antalya'da 103 bin kadar yerleşik yabancı ikamet ediyor. Yerleşik yabancılar hiçbir zorluk çekmeden Türk vatandaşları gibi güvenle aşılarını olabilecek" dedi.

Alanya'daki yerleşik yabancılar aşılanmaya başladı
05 Mart 2021 Cuma 16:11

banner108
banner238


Yerleşik yabancıların aşılanma süreciyle ilgili konuşan İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, aşılamanın Sağlık Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda sisteme eklenen yaş grupları ve öncelikli gruplar üzerinden devam edildiğini söyledi. Hülür, “Öncelikle sağlık personelimiz, ardından ileri yaş, bugün itibariyle de 65 yaş ve üzeri vatandaşlar aşılanabiliyor. Türkiye'de yaşayan yerleşik yabancılarda aşılanabiliyor. Özellikle ilimizde Alanya ve Muratpaşa gibi ilçelerimiz başta olmak üzere yabancıların yoğun olarak ikamet ettiği ilçelerimiz var. Bu ilçelerde toplamda 103 bin kadar yerleşik yabancı ikamet ediyor" dedi.

Yerleşik yabancıların hiç zorluk çekmeden aşı olabileceğini söyleyen Hülür, “99'la başlayan TC kimlik numarasına sahip 65 yaş üzeri bu kişiler aşı için randevu alabiliyor. Aşılarını da vatandaşlarımızın olduğu gibi aile hekimi veya hastanelere giderek olabiliyorlar. Alanya, Manavgat ve Kaş'ta da aşılamalar devam ediyor. Hiçbir zorluk çekmeyerek, yabancılar da Türk vatandaşları gibi güvenle aşılarını olabilecek" 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.