banner113

Köseoğlu: Lütfen duyarlı olalım

banner106

Alanya HEP Üniversitesi, Kızılay Alanya Şubesi ile birlikte, 1.Geleneksel Şebnem Köseoğlu Kan ve Kök Hücresi Kampanyası’nı başlattı.

Köseoğlu: Lütfen duyarlı olalım
23 Kasım 2021 Salı 14:15

banner108
banner238


GELENEKSEL HALE GELDİ
Lösemiye karşı verdiği mücadele ile tüm Türkiye'ye örnek ve umut olan 'Maskeli Şebnem' adıyla tanınan Şebnem Köseoğlu'nun başlattığı kan ve kök hücre bağış kampanyaları öğretim görevlisi olduğu Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi öğrencileri tarafından geleneksel hale getirildi.


KATILIM YÜKSEKTİ
Kızılay Alanya Şubesi ve Alanya HEP Üniversitesi, 1. Geleneksel Şebnem Köseoğlu Kan ve Kök Hücresi Kampanyası'nı bugün itibariyle başlattı. SASST (Sosyal Aktivite ve Sosyal Sorumluluk Topluluğu) ve Alanya HEP Türkoloji Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen kampanya Alanya HEP Üniversitesi yanında bulunan Şebnem Köseoğlu Parkında gerçekleştirildi. Kampanya CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ve İlçe yönetimi, Alanya HEP Üniversitesi öğrencileri, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


“BU KAMPANYA ŞEBNEM KIZIMIZIN YÜREĞİMİZDE YAŞADIĞININ KANITI”
Kampanya da konuşan CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “Şebnem kızımız, gerçekten bizim kızımız, canımız, ciğerimiz di ama ne yazık ki elim bir hastalık yüzünden kaybettik. Şebnem kızımız bu hastalık hakkında tüm Türkiye’ye örnek olmuş, kampanyalar başlatmış bir kızımızdı. Kendisi bu konuda da başarıya ulaştı. Vefatından sonra böyle bir kampanyanın başlatılması Şebnem kızımızın yüreklerimizde yaşadığının kanıtıdır. Ben böyle bir kampanya başlatanlara teşekkür ediyorum. Bu kampanya inşallah bir çok hastamıza şifa olacaktır. Bir çok hastamızı yeniden hayata tutunduracaktır. Şebnem kızımızın ruhu şad olsun. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.
“BUGÜN İTİBARİYLE KAMPANYAYI BAŞLATTIK”
Şebnem Köseoğlu’nun babası Serdar Köseoğlu ise yaptığı açıklamasında, “Yaklaşık iki yıl önce biz bu süreci çok yoğun bir şekilde ailecek yaşadık. Şu anda bekleyen kök hücre bekleyen en az 45 binin üzerinde kök hücre bekleyen hastalarımız var. Lütfen bu konuda duyarlı olalım. Öncelikle kan sıkıntısı da var lütfen kızılaya gidip kan bağışında bulunalım. Kök hücresi verelim. Ben bunu yaşadım İnşallah bunu kimse yaşanmaz. Biz bu etkinliği her 23 Kasım’da Kızılay’daki hocalarımızla beraber geleneksel hale getireceğiz. Bugün itibariyle kan ve kök hücresi kampanyasını başlatmış bulunmaktayız” dedi.
“HERYIL BU KAMPAYAYI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
SASST yönetim kurulu üyesi Dilan İsenlik ise kampanya hakkında bilgilendirmelerde bulundu. İsenlik, “Merhabalar bugün burada Şebnem Köseoğlu anısına SASST ve Türkoloji Araştırma Topluluğu olarak kan ve kök hücre bağışı için toplandık. Bundan sonra her yıl aynı tarihte sevgili Şebnem Hocamız için gelenekselleşecek bu anlamlı etkinliğimize gösterdiğiniz ilgi ve destekten ötürü teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
“KAN ACİL DEĞİL SÜREKLİ BİR İHTİYAÇTIR”
Kızılay ekip doktoru Mehmet Çetin ise kanın önemine vurgu yaptı. Çetin, “Kanın tek kaynağı insandır başka yerde üretimi yoktur. Kan ihtiyacı olduğu zaman mecburen sağlıklı bireylerden kan alıp ihtiyacı olan kişilere veriyoruz. Bir kişinin kan bağışıyla üç kişiye kan verebiliyoruz. Bir kişi kan vererek üç kişiye yardımcı olabilir. Biz Alanya’da kan bağışı ekibi olarak hem kök hücre hem de kan bağışı kabul ediyoruz. 18-60 yaş arası normal kan bağışı 18-50 yaş sağlıklı kişilerden ise kök hücre bağışı bekliyoruz. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır” açıklamasında bulundu. Alanya Postası

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.