banner113

LÖSEMİLİ ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİ

banner106

LÖSEV’e kayıtlı lösemi ve çocukluk çağı kanseriyle mücadele eden minikler Türkiye genelinde yapılan bayramlaşma etkinlikleri ile Ramazan Bayramını kutladı. Bayram hediyelerini alan, dans gösterileri ve oyunlarla neşelenen minik kahramanlar hep bir ağızdan umutla, “İyi Bayramlar” dedi.

LÖSEMİLİ ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİ
02 Mayıs 2022 Pazartesi 15:24

banner108
banner238

“Tüm çocuklar eşit doğar ve en iyi bakım ve tedavilere eşit kavuşurlar” inancı ile yola çıkan LÖSEV- Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, 24 yıldır Lösemili Çocuklar başta olmak üzere tüm çocukluk çağı kanserleriyle mücadele eden minik kahramanlara umut oluyor. Aileleri ile Ankara Vakıf merkez olmak üzere ofislerinin olduğu illerde Bayramlaşma etkinlikleri ile bir araya geliyor. Bayramlaşmalarda çocuklar masal kahramanları ile eğlenirken aileleri de bir arada vakit geçiriyor. LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya ÜNVER, Ankara Vakıf Merkezde yapılan bayramlaşmada yaptığı açıklamada, “Biz LÖSEV olarak çok büyük bir aileyiz. 24 yıldır maddi desteklerin yanında manevi olarak lösemi ve kanser ile savaşan hastalarımızın yanındayız. Bugün hep birlikte Ramazan Bayramını kutlarken tek dileğimiz tüm hastalarımız için sağlık” dedi.
LÖSANTE’li minikler balonları sağlığa uçurdu
Avrupa’nın ilk Lösemili Çocuklar Hastanesi LÖSEV Sağlık Kenti LÖSANTE’de tedavisi devam eden lösemili ve kanserli çocuklar ve anneleri de Ramazan Bayramı’nı hastanede karşıladı. Bayramın ilk günü düzenlenen LÖSANTE Bayram Programı’nda çocuklar kostümlerle dans etti. Hacivat ve Karagöz gösterisini neşeyle izleyen minikler sağlıklarına kavuşma dilekleri ile balonları uçurdu. LÖSANTE Yönetim Kurulu üyeleri, doktorları, hemşireleri ve birbirleriyle bayramlaşan çocuklara bayram hediyelerinin takdim edildiği kutlamada, çocuklar yaşadıkları zorlu mücadeleyi bir an olsun unutup, keyifli anlar geçirerek hep bir ağızdan “İyi Bayramlar” diledi.
Tedavide Moral Çok Önemli
Miniklerin mücadelesinde en önemli kahramanlardan biri olan LÖSANTE Yönetim Kurulu Üyelerinden Çocuk Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Emin KÜREKÇİ ilaçlar ve kemoterapi kadar moral ve motivasyonun da tedavinin başarısında önemli rol oynadığının altını çizerek şunları kaydetti: “Lösemide tedavi başarı oranımız %92’lerde. Kemik iliği/kök hücre nakilleri ile bu oranı daha da yukarı taşıyoruz. Tedavi sürecinde hasta, aile ve sağlık çalışanları olarak biz güçlü bir takım ruhu ile savaşırken çocuklarımızın ‘Çocuk Yaşamı’ndan uzaklaşmamaları için oyunlar oynama, beceri geliştirme, spor, fizik tedavi ve rehabilitasyon gibi bütüncül eğitim faaliyetlerini de gerçekleştirerek yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlıyoruz. Kansersiz yaşam sağlamak en büyük hedefimizdir.” LÖSANTE Yönetim Kurulu Üyelerinden Uzman Eczacı Duygu AKSEN de çocuklara ve mücadelelerinde onlara refakat eden annelerine şu sözlerle bayramda umut oldu: “Hastanemiz kurulduğu ilk günden beri sadece ilacı uygulamanın bu hastalık için yeterli olmadığını tecrübelerle gördük. Moralin, hayata bağlanmalarının ve psikolojik desteklerin faydalarını da her fırsatta dile getirdik. Bugün burada çocuklarımızın ve annelerinin hastanede kalmanın verdiği hüznü bir nebze azaltabilelim, bayram mutluluğunu hep beraber paylaşalım istiyoruz. Biz hep birlikte güçlüyüz, büyük bir aileyiz.”                                                    

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.