banner113

19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJLARI

banner106

19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı mesajları

19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJLARI
18 Mayıs 2022 Çarşamba 15:40

banner108
banner238

ALANYA BELEDİYE BAŞKANI YÜCEL KUTLAMA
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşunun ilk adımıdır. Bu ilk adımda yakılan ‘İstiklal Meşalesi’ Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek elden ele, dilden dile tüm vatana yayılmış, nihayetinde destanlaşan bir kurtuluş mücadelesine dönüşmüştür. Aziz Milletimizin, istiklalimiz ve istikbalimizi korumak için genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle verdiği bu mücadele büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. Esaret altındaki mazlum milletlere de ışık olan bu zaferle Aziz Milletimiz;  vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. Vatanını canından üstün tutan ecdadımızın verdiği  mücadeleler ve büyük fedakârlıklar sonucu kurulan Cumhuriyetimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği gençlerimizin omzunda hızla yükselmektedir. Bu aziz vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayreti içinde olacağınıza inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum.
ALANYA GAZETECİLER CEMİYETİ KUTLAMA
Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Gaye Coşkun, 19 Mayıs 1919’da Kurtuluş Savaşı'nı başlatan, bağımsızlığa giden yoldaki ilk kıvılcım olan 19 Mayıs’ın 103. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, "Bugün bağımsız topraklarda yaşıyor ve gazetecilik yapabiliyorsak, bu imkanı istiklal mücadelesi verenlere borçluyuz" dedi. Başkan Coşkun şöyle devam etti: "Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı bağımsızlık meşalesi ile kazanılan Kurtuluş Savaşı, bağımsızlığımızın sembolüdür.  ‘Özgürlük ve bağımsızlığı’ sembolize eden bu özel tarih, biz gazeteciler için de çok önemli mesajlar, anlamlar içeriyor. Bugün bizler habercilik görevlerini yapabiliyorsak, bu imkanı bundan 103 yıl önce istiklal ve var oluş mücadelesini yürütenlere borçluyuz. Bu duygu ve düşünceler ile Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Tüm meslektaşlarımızın ve Alanya halkının bayramı kutlu olsun.’
BAŞKAN TOKLU’DAN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI
AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Toklu mesajında; “Milletimizin kaderini değiştiren, insanımız için umut dolu bir başlangıcı simgeleyen 19 Mayıs, Türk Ulusunu aydınlığa kavuşturan ve Cumhuriyet ile buluşturan bir dönüm noktası olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşunun ilk adımıdır. Aziz Milletimizin, istiklalimiz ve istikbalimizi korumak için genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle verdiği bu mücadele büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. Esaret altındaki mazlum milletlere de ışık olan bu zaferle Aziz Milletimiz;  vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir.
Gençler, İstiklal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs gününün sizlere armağan edilmesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve aziz milletimizin sizlere verdiği değerin ve duyduğu güvenin bir göstergesidir. Vatanını canından üstün tutan ecdadımızın verdiği  mücadeleler ve büyük fedakârlıklar sonucu kurulan Cumhuriyetimiz, Devletimiz sizlere emanettir. Bu anlamlı günün "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanması ülkemizin geleceği olan gençlerimizle bütünleşmemiz ve onlarla aynı coşkuyu paylaşarak, geleceğe daha umutla bakmamızı da sağlamaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, sevgili gençlerimiz ve hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, saygılarımı sunuyorum.”
MHP'DEN KUTLAMA MESAJI
Milli Mücadeleyi başlatan sürecin 103. yıldönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.
Türk milletinin bağımsızlığını ve hayat haklarını gasp ve imha etmeye çalışan mihraklar için 19 Mayıs, hüsran ve mağlubiyetle bitecek sürecin ilk adımı ve ilk hareketidir. Samsun’dan yola çıkan milli mücadele kararlılığı; Amasya’da milletin azim ve kararını ilan etmiş, Erzurum’da vatanın bir bütün olduğunu ve parçalanamayacağını duyurmuş, Sivas’ta manda ve himayeyi reddederek Ankara’da Büyük Millet Meclisi’ni kurmuştur. 
19 Mayıs, karamsarlığı buruşturup atan imanın, kuşatmayı yarıp bozan istikbal aşkının, zalim kuvveti yıkıp geçen millet ve vatan sevdasının şeref timsalidir. Bu öyle bir timsaldir ki ya istiklal ya ölüm dışında üçüncü bir seçeneği yok saymıştır. İşgal altındaki vatan Samsun'dan itibaren canlanmış, merkez ve mihenk Samsun olmak üzere Türk milleti tam bağımsızlık onuruna muhkem ve muhteşem bir savunma dirayetiyle sahip çıkmıştır.
Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’in ifadesi ile söylemek gerekirse; “Bu yürüyüş, vatanı sahipsiz, çaresiz, kimsesiz sananlara karşı var oluş mücadelesidir. Bu yürüyüş, bölünmemizi, parçalanmamızı isteyenlere karşı nefsi müdafaa kararlığıdır. Bu yürüyüş, bitmemizi, tükenmemizi, gitmemizi, yersiz yurtsuz kalmamızı projelendiren işgalcileri İzmir’e kadar kovalayan iradenin eseridir.Tarihe altın harflerle kazınan bu eser her türlü övgüye layık ve gıpta edilecek bir bağımsızlık ve beka meşalesini tutuşturmuştur.” 
Bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak var oluş gayemizin bilincindeyiz.
Cennet Mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in ve Bilge Liderimiz, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’in izinde Ülkülerimiz bellidir, duruşumuz nettir.
Bizler var oldukça Türk Milletinin istiklal ve istikbali mutlaka yaşayacak ve yaşatılacaktır. Kim ne yaparsa yapsın, hangi kirli ve karanlık hesabın içinde olursa olsun, Türkiye’yi tarihin gerisine düşürmeye kimsenin gücü ve nefesi yetmeyecektir. 19 Mayıs şuuru geçmişte olduğu gibi diri, Samsun’a çıkan irade hala damarlarımızdadır. Muhtaç olduğumuz kudret ise damarlardaki asil kanda mevcuttur.    
Milletçe gurur ve mutluluğunu yaşadığımız bu özel günde, vatan ve bayrak uğruna büyük fedakarlıklar göstererek bizlere bağımsız bir ülke bırakan başta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun. Bu duygu ve düşüncelerle Türk milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.
ALANYA ALPEREN OCAKLARI
Alanya Alperen Ocakları Başkanı Mansur Bebekoğlu "Ülkemizi işgalden kurtarmak için Türk Milleti'nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ataşenin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adıdır 19 Mayıs. Vatan topraklarını işgalden kurtarmak adına kadın erkek yaşlı farketmeksizin birlik beraberliğin en büyük simgesi olan 19 Mayıs bugünlere gelmiş Cumhuriyetimizin nişanesidir. Ülkemizde son yıllarda mülteci akınına uğradığı bugünlerde dış güçlerin planlarının içinde olduğu bu işgalde de 19 Mayıs ruhunu hatırlayarak mültecilere dur demek en büyük görevimizdir. Dedelerimizin kanla alıp kanla mücadele ettiği vatan topraklarımızın kıymetini daha çok anlamalıyız. 19 Mayıs 1919 da kurtuluş ateşini yakan Mustafa Kemal ve Arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor tüm hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve gençlik spor bayramını kutlarım"
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.