banner113

Ahmet Davutoğlu yeni parti mi kuruyor?

banner106

Türkiye'nin önemli siyasi isimlerinden birisi olan Ahmet Davutoğlu, 2014 ile 2016 yılları arasında AK Parti Genel Başkanlığı ve başbakanlık görevlerini yürütmüştü.

Ahmet Davutoğlu yeni parti mi kuruyor?
08 Nisan 2019 Pazartesi 15:40

banner108
banner238

Bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beklenmedik bir şekilde Davutoğlu'nun istifasını istemiş ve sürecin devamında ise  Davutoğlu istifa etmişti. İstifasının ardından zaman zaman gündeme gelen ve hala konuşulan bazı iddialar da ortaya atılmıştı. Siyasi arenada konuşulan bu iddiaların en büyüğü ise Ahmet Davutoğlu'nun yeni bir parti kuracağı iddiasıydı. Bu iddia ile ilgili olarak ilk önce geçmiş dönem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ismi anılan Davutoğlu'nun şimdilerde ise Ali Babacan ile anılmaya başladı.  

Son olarak 31 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Parti'nin oylarında gerileme yaşaması ve eski gücünü kaybetmeye başlaması ile yeni parti beklentisi yeniden gündeme geldi. Kamuoyunda tartışılan bu yeni parti ihtiyacı gözlerin yeniden Davutoğlu'na çevrilmesine neden oldu. Davutoğlu'ndan ise henüz bir açıklama gelmezken, Mayıs Ayını işaret eden iddialar gündemde hala yerini alıyor.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.