banner113

AK Parti - MHP ittifakında 'fermuar formülü' nasıl işleyecek! İşte cevabı...

banner106

AK Parti ile MHP arasında gerçekleştirilen seçim ittifakı görüşmesinde, 'fermuar formülü'nün uygulanmasına karar verildiği belirtildi.

AK Parti - MHP ittifakında 'fermuar formülü' nasıl işleyecek! İşte cevabı...
13 Şubat 2019 Çarşamba 09:37

banner108
banner238


AK Parti ile MHP, yerel seçimlere yönelik iş birliğinin kapsamını genişletiyor. 
İttifak görüşmelerini yürüten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, dün bir araya gelmişti. 
Buna göre, sadece AK Parti ile MHP'nin birinci ve ikinci parti olduğu yani ikisinden birinin seçimi kazanmasının 'garanti' olduğu yerlerde ayrı ayrı seçime girilecek. 
Hürriyet gazetesinin haberine göre, iş birliği belediye başkanlıklarının yanı sıra ittifak yapılan bazı büyükşehirlerde, belediye mesli üyelikleri seçiminde de ortak liste yoluyla hayata geçirilecek. 
Ortak lisetede 'fermuar formülü' uygulanacak. Yani, ittifaka karar verilen belediye meclislerinde, Millet İttifakı'nın geçen Cumhur İttifakı'nın gücü dengeli ise bir AK Parti'den bir MHP'den adaylar liste sıralarına yazılacak. Eğer AK Parti'nin gücü MHP'den fazla ise ikinci sıra AK Parti'ye bırakılacak, MHP'li aday üçüncü sıraya kayacak.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.