banner113

Ak Partili Mustafa Toklu ile Bayram sohbeti

banner106

Ak Parti Alanya Teşkilat Başkanı Mustafa Toklu ile Bayram sohbeti

Ak Partili Mustafa Toklu ile Bayram sohbeti
13 Mayıs 2021 Perşembe 09:31

banner108
banner238


Manşet Alanya'dan Hüseyin Kalaycı'ya röportaj veren Teşkilat Başkanı Toklu bir çok konuda soruları yanıtladı.

Mustafa Toklu kimdir?
Alanya’da dünyaya geldim. İlköğrenimimi İnönü ilköğretim Okulu’nda, Liseyi Alanya Lisesi’nde tamamladım. Ardından İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldum. Yüksek Lisans eğitimimi Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi’nde sürdürmekteyim. Mimar olmak küçük yaşlardan beri en büyük hayalimdi. 2010 yılında mimarlık ve mühendislik hizmeti veren ofisimi açtım halen aktif olarak devam ediyorum. Mesleğimi çok seviyorum.

Annem ev hanımı babam esnaftır. 3 kardeşiz, ailemin en büyük çocuğu benim, kız kardeşim psikolog ve en küçüğümüz lise eğitimini tamamlamak üzeredir. Evliyim eşim matematik öğretmeni ve iyikilerimiz dediğimiz 6 yaşında bir kızımız 5 yaşında bir oğlumuz var. Hayatımın her aşamasında benden desteğini esirgemeyen sevgili eşime bir kez daha teşekkür ediyorum.

Kitap okumayı, yürüyüş yapmayı, araba kullanmayı çok seviyorum. Gençlik yıllarımdan beri amatör olarak voleybol oynuyorum ama boks ve tenise hep bir merakım vardı bu yıl boks derslerine başladım. Hayvanları çok seviyorum elimden geldiğince hayvanlar için  sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyorum.

Pek yemek ayırt etmem ama en sevdiğim yemek taze fasulyedir. Tatlıya bayılırım. Her türlü müziği dinlerim ama bana en keyif veren ve dinlendiren türkülerimizdir.

Siyasete girişiniz nasıl oldu?
2009 yılında Bahçeşehir Üniversitesi ‘HÜKÜMET LİDERLİK OKULU ‘5.dönem eğitim programını tamamladım.
2009 yılında AK Parti Alanya İlçe Gençlik Kollarındaaktif siyasi hayatıma başladım. 
Yine aynı dönem Gençlik Kolları Başkanlığını görevini sürdürdüm ve 5 yıl boyunca Gençlik  KollarıBaşkanlığı yaptım.


Ak Parti kurulduğu günden bugüne Alanya'ya yapılan hizmetler yatırımlar nelerdir?

AK Parti 19 yıllık iktidarı boyunca Alanya’ya sayısız hizmetler kazandırmıştır. Alanya, AK Parti iktidarıyla hakettiği hizmetlere kavuşmuştur. Bu konuda en büyük desteği Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’dur. Bunların başında ulaşım sıkıntısını ortadan kaldırdık ve Antalya-Alanya otoyolunu daha konforlu ve hızlı hale getirdik. Tabi Alanya’nın girişinde bulunan tüneller ile trafikte rahatlatmalar sağladık. Kuşyuvası tünelleri ile yaylalarına çıkmak isteyen vatandaşlarımıza daha konforlu bir yol imkanı sağladık. Alanya’ya Sağlık, Eğitim, Spor, Tarım, Turizm alanlarındabir çok yatırımlar ve hizmetler gerçekleştirilmiştir. Sağlıkta son yıllarda adeta çığır açtık, yeni ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanemizi Alanya’mıza kazandırdık. Gençlerimiz için 2011 yılında açılışını yaptığımız Olimpik Yüzme Havuzu, 2015 yılında açılışını yaptığımız Alanya Gençlik Merkezi gibi alanlarda gençlerimizi buluşturduk. Şehrimizin gururu Alanyaspor’umuzun maçlarını oynadığı yeni stadı olan Alanya Oba Stadyumunu hem kulübümüze hem de Alanya’mıza kazandırdık. Tarım alanlarında da ciddi yatırımlarımız oldu, Dimçayı Barajının yanısıra halihazırda çalışmaları devam etmekte olan Dimçayı Sulama projemiz mevcut. Bu proje bir çok çiftçimize can suyu olacak. Alanya eğitim alanında da çok gelişmiş bir bölge şehrimizde biri devlet diğeri özel olmak üzere 2 tane üniversitemiz var. Şimdi Cikcilli bölgemize yeni bir kampüs kazandıracak olmanın da heyecanını yaşıyoruz. Alanya-Gazipaşa Halimanı turizm ve ulaşım açısından çok önemli bir yere sahip. Hükümetimizin bölgemize kazandırdığı projeleri burada saymakla bitiremeyiz. 


Alanya'ya yapılacak yatırımlar nelerdir?
Şu an hazırda ihalesi yapılmış olan Payallar Devlet Hastanesini yapacağız. Yeni çevre yolunu kargıcak kısmına kadar tamamlayıp Alanya’nın trafiğini rahatlatmayı hedefliyoruz. Alaaddin Keykubat Üniversitesi Cikcilli yerleşkesi ile ilgili süre devam ediyor ve Cikcilli’ye dev bir kampüs  kazandıracağız. Sağlık kurumlarında en karmaşık hizmetlerin başında Onkoloji Hizmetleri gelmektedir. Bölgemizin bu ihtiyacını giderebilmek için ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanemize Onkoloji Polikliniğimizi Alanya’mıza kazandıracağız. Ayrıca Hematoloji ve Medikal Onkoloji Poliklinikleri ile beraber ayaktan kemoterapi ünitesi, kemoterapi ilaç hazırlama ünitesi ve Dahiliye servisi içerisinde yataklı tedavi ile beraber palyatif bakım hizmetleri verilmeye başlanmıştır. Dimyaçı Barajı Sulama Projesinin 2019 yılı itibarıyla Kargıcak Mahallesine kadar olan 1. Etap yatırımı tamamlanarak Alanya Sulama Birliğine devri yapılmış ve işletmeye açılmıştı. Aliefendi Mahallesi, Seki Mahallesi ve Demirtaş Merkez olmak üzere üç ayrı bölgede 400-1200 çapında boruların döşeme işlemlerinin tamamlanmasının ardından ikinci kısmın Demirtaş Mahallesine kadar olan bölümüne de 2021 yaz sezonu itibarıyla su verilerek yaklaşık 200 hektar alanın sulanması sağlanacaktır. Kargıcak Mahallesinden Yeşilöz Mahallesine kadar olan kısmı kapsayan ikinci kısım inşaatı da devam etmektedir. 
Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda Alanya Kaymakamımız Sayın Dr. Fatih Ürkmezer ile birlikte Alanya’mıza yapılacak yeni Hükümet Konağı arazisinde incelemelerde bulunmuştuk. 06.04.2021 tarihli ve 3782 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Hacımehmetli Mahallemizde bulunan 19.301,148 m2’lik alanın Hükümet Konağı yapılmasını teminen İçişleri bakanlığımıza devri gerçekleşmişti. Bu denli önemli bir yatırımın Alanya’mıza kazandırılacak olmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, desteğini esirgemeyen  Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya ve bölge Milletvekillerimize bir kez daha teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz.


Büyükşehiri kaybettiniz CHP'li belediye kazandı. Büyükşehir öncesi ve sonrası nelerdir?
2014-2019 yılları arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alanya’ya birçok hizmet yapıldı. Bu hizmetlerinin başında hasta yakınları tesisi, aysultan plajı, karayolları ile koordineli bir şekilde yürütülen kavşak ve battı-çıktı projelerinin hazırlanması, grup yollarının asfaltlanması, çöp entegre atık tesisinin başlanması, imar planlarının düzenlenmesi, ASAT ile alt yapı çalışmaları, Alanyaspor tesislerinin temelinin atılması gibi şehrin her noktasına temas eden şuan aklımıza gelmeyen sayamadığımız birçok çalışmalar Alanya’da yapıldı. Maalesef 2019 seçimlerinden sonra Alanya’da hizmet noktasında ciddi bir sıkıntılar var. Bu sıkıntıları kırsalda yaşayan vatandaşlarımızdan merkezde yaşayan vatandaşlarımıza kadar her noktada gözlemliyoruz ve Büyükşehir’in Alanya’ya yapmış olduğu çalışmaların maalesef gözle görülür bir şekilde eksikliğini toplumun her kesimiyle hissediyoruz. Bu noktada ciddi sıkıntı yaşanıyor. Ama görüyoruz ki maalesef Büyükşehir’de bu hizmet eksikliğini gidermek adına hem Büyükşehir yetkililerinden hem de  Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Teşkilatından en ufak bir adım atılmamaktadır. Bu da Alanya’ya yapılacak olan hizmetlerin tökezlemesine ve duraksamasına neden olmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi umarım kırsalda ki ve merkezde ki vatandaşlarımızı dinleyerek hizmetlerin Alanya’ya daha hızlı gelmesi, eksikliklerin giderilmesi için adımların atılması gerektiğini söylüyoruz. Bizim umutlarımız bu yöndedir.



Ortağınız MHP'li  Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile sorunların çözümü konusunda nasıl çalışmalar yapıyorsunuz. Gereken destekler karşılıklı veriliyor mu?
Bilindiği üzere 2019 seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak Alanya Belediye Başkanı Adayımız  Adem Murat Yücel ile seçimlere girdik ve 2019 seçimlerinde Alanya’da Cumhur İttifakı olarak  seçimi kazandı. Yaklaşık iki buçuk yıllık süreçte de Alanya Belediye Başkanı sayın Adem Murat Yücel Alanya Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Ayda bir Cumhur İttifakı gurubu toplantılarımız sürmekte. Vatandaşlardan gelen talepleri, sıkıntıları, istekleri bu toplantılarda Alanya Belediye Başkanına iletmekteyiz. Amacımız AK Parti gurubu olarak Alanya’da ki vatandaşlara en iyi hizmeti götürebilmek ve vatandaşlardan gelen talepleri de Alanya Belediyesine iletmektir. Biz AK Parti gurubu olarak üzerimize düşeni iki buçuk yıllık süreçte yapmaktayız. Bundan sonraki süreçte de yapmaya devam edeceğiz.



Turizm açılımınız?
Alanya ve Antalya için turizm çok önemli. 4,5 milyon rus turistin %75’i Antalya’yı tercih ediyor. Bu tercihlerinin nedeni ise eşsiz doğası ve doğal zenginlikleridir. Bölgemizde önceliğimiz turizm ve Alanya’nın dünya üzerinde markalaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Ülkemizin güçlü bir turizm alt yapısı mevcut, diğer ülkelerden incelemeye gelen ve örnek alan birçok sektör temsilcisi var. Bugün turizmi konuşmamız gerekirken maalesef içinde bulunduğumuz pandem süreci önüne geçti. Bu durum en çokta  turizm sektörüne zarar vermiştir. Sektör temsilcilerimizle ortak akılla çalışmalar yürütebilmek için birçok görüşmeler gerçekleştirdik. Sektör temsilcilerimizin taleplerini ve önerilerini dinledik ve gerekli mercilere ulaştırdık. 

Tarım açılımınız?
Tarım Uygulamaları, ürünlerde kalite standardizasyonu ve markalaşmayı desteklemeliyiz. Ürün çeşitliliği ve planlı üretim için danışmanlık hizmetlerine yoğunlaşmalıyız. Yeni dış pazarlar araştırılıp bulunması konusunda uzmanlarla stratejiler geliştirmeliyiz. Suya çok ihtiyaç duymayan tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimi ve bu ürünlerin değerlendirileceği tesisler desteklenmeli.


Kendinize örnek aldığınız birisi ya da birileri var mıydı?
Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu

Gençlerimize, hayatlarına yön vermeleri ya da meslek ya da siyasette yön seçmeleri konusunda hangi tavsiyelerde bulunmak istersiniz?
Genç kardeşlerime önerebileceğim en önemli konulardan bir tanesi mutlaka idealleri olsun, kendilerine belirlemiş oldukları hedefleri olsun. O idealler doğrultusunda çalışmalarını sürdürsünler ve mutlaka topluma faydalı olabilecek bir konuyla zaman geçirsinler ve uğraşsınlar bunun adı siyaset olabilir, bunun adı sivil toplum örgütleri olabilir, gönüllü topluluklar olabilir, arkadaş çevreleriyle yapmış oldukları çalışmalar olabilir, fikir alışverişinde bulunabileceği ortamlar oluşturulabilinir beyin cimlastiği yapabilirler ama mutlaka kendinden sonraki nesillere veya şuan yaşamış olduğu topluma  fayda sağlayabilecek şeylerle uğraşsınlar çünkü gerçekten toplumumuzda ciddi bir şekilde yetişmiş ve gelişmiş bir şekilde geçliğimiz geliyor. Toplumda ki belki algının aksine kendi hayatlarında başarılı olma doğrultusunda çalışan bir gençlik görüyorum bu da beni gelecekler ilgili umutlandırıyor. Genç kardeşlerimize pes etmeden, umutsuzluğa kapılmadan kendi hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürmelerini rica ediyorum ve bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum.

ALANYASPOR
Şehrimizin marka değeri ve gururu olan şanlı Alanyaspor’umuz bu yıl ligde gayet başarılı ve istikrarlı bir sezon geçirdi. Tabi bu sezon da maalesef Alanyaspor’umuzun maçlarını stadyumda seyredememenin de vermiş olduğu bir buruklukta var, bu durum Alanyaspor sevdamızı engelleyemez tabiki. Maçlarımızı televizyon ekranlarından takip ettik. Başarılı bir sezon geçiren Alanyaspor’umuzun Kulüb Başkanı, Ağabeyimiz Sayın Hasan Çavuşoğlu’nu, Teknik heyeti ve futbolcularımızı yürekten tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum.



ALANYA BELEDİYESPOR VE ALANYA-KESTELSPOR
Alanya Kestelspor şehrimizde şanlı Alanyaspor’umuzdan sonra profesyonel ligte oynayan ikinci takımdır. Bu sezon ligini 8. Sırada tamamlayarak başarılı bir tablo sergiledi. Kulüp başkanını Levent Uğur ‘un teknik heyetin ve tüm sporcuların başarılarının devamını dilerim.
Alanya Belediyespor, futbol,basketbol, voleybolun yanı sıra birçok branşta faaliyet göstermektedir. Başarılı bir tablo sergilenmektedir.Kulüb başkanı Mehmet Erken’in, teknik heyetin ve tüm sporcuların başarılarının devamını dilerim


 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.