banner113

Alanya'da 19 mayıs coşkusu!

banner106

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da kutlanıyor. Kutlamalar, Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.

Alanya'da 19 mayıs coşkusu!
19 Mayıs 2021 Çarşamba 13:09

banner108
banner238

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde tam bağımsız Türkiye gayesiyle Samsun’a ayak basmasının ardından başlayan milli mücadelenin 102. Yıl dönümü kutlamaları, tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da coşkuyla başladı. Kutlamalara Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı, protokol üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Hükümet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Şiir ve çeşitli kompozisyonların seslendirildiği programda Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Emre Kıldırgıcı günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

AKŞAM SAAT 19.19’DA İSTİKLAL MARŞI SOKAKLARDA YANKILANACAK
Pandemi kuralları çerçevesinde kutlamalar akşam da devam edecek. Saatler 19.19’u gösterdiğinde Alanya sokaklarında hoparlörlerden İstiklal Marşı yükselecek. Saat 20.00’da ise Kızılkule önünden Alanya Belediyesi ve Alanya Kent Konseyi’nin işbirliğinde organize edilen geleneksel Fener Alayı geçişi gerçekleştirilecek. Kısıtlı katılımın sağlanacağı Fener Alayı’nın ardından yine Kent Konseyi’nin öncülüğünde hazırlanan araçlar marşlar ve şarkılar eşliğinde Alanya sokaklarında gezerek 19 Mayıs coşkusunu evlere taşıyacak.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.