banner113

Alanya'dan, Antalya büyükşehir belediyesine çok sert eleştiri!

banner106

CHP Alanya İlçe Başkanı Çoşkun Karadağ, büyükşehir yasasıyla AKP'li Antalya Büyükşehir belediye başkanı Menderes Türel'in eleştirdi.

Alanya'dan, Antalya büyükşehir belediyesine çok sert eleştiri!
13 Mart 2019 Çarşamba 16:10

banner108
banner238
CHP Alanya teşkilatı haftalık yönetim kurulu toplantısı Çoşkun Karadağ başkanlığında yaptı. Toplantı sonrasında basına konuşan İlçe Başkanı Karadağ "Yönetim kurulu değişikliğinden sonra hızlı bir şekilde Alanya'da özellikle kırsal kesimlerde çok yoğun bir çalışma içerisine girdik. Ben bizzat bir şeyi gördüm ki, kırsalda Büyükşehir Belediyesi hiçbir hizmet vermemiş. İnanın yolları olduğu gibi duruyor, gençler işsiz. Turizm sarmalına yakalanmış olan gençlerimiz 4-4,5 ay Alanya'da çalıştıktan sonra köylerinde boş boş geziyorlar. Bu insanlar iş istiyorlar, yolları çok kötü, içme suları yok. 

21. yüzyılda bu gerçekten çok ayıp ve utanç verici bir olay. Gidiyorsunuz Büyükşehir Yasası'na göre kırsal kesimlerdeki bütün hizmetlerin çoğunluğunu Büyükşehir vermek durumunda. Ancak gördük ki büyükşehir kırsal da hiçbir çalışma yapmamış. Tabii biz saha çalışmalarımız içerisinde hızlı bir şekilde Alanya merkez, Atatürk Caddesi, Sanayi gibi noktalarda da çalışmalar yaptık. Halkımızın gerçekten çok yoğun bir ilgisi var. Çünkü artık bıkmışlar. 'Bizi bu işsizlikten kurtarın' diyorlar. Sanayide dükkanlar bomboş, mal sahipleri sigortalarını dahi yatıramıyor." 

'BİZİM DÖNEMİMİZDE ŞEHİRDEN KÖYE GÖÇ OLACAK' 
Bu zamana kadar yaptıkları çalışmalarda İYİ Parti ile birlikte hiçbir problem olmadan tam bir uyum içerisinde çalıştıklarını aktaran Karadağ, seçildikleri takdirde bu sorunları çözeceklerinin altını çizdi. Karadağ, "Antalya'da Muhittin Böcek başkanımız, seçildiği takdirde sizleri temin ediyorum, bu sıkıntıların birçoğu atlatılacaktır. 5 yıl içerisinde özellikle kırsaldan merkeze müthiş bir göç var. Bizim dönemimizde şehirden köye göç olacak. Çünkü Oralarda iş istihdamını, yaşam koşullarını çok daha iyi bir hale getireceğiz" diye konuştu. 
'AYAKLARININ ALTI PAYLAYANA KADAR ÇALIŞACAK' 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek'in seçim çalışmalarına ilişkin de bilgiler veren Karadağ, "Muhittin Böcek tüm Büyükşehir’in başkan adayı. Her ilçeye tek tek  programları var. Ancak kendisi seçim ofisimizin açılışında bir söz verdi. 'Ben göreve geldiğim takdirde her ayın bir günü mutlaka Alanya'da olacağım. Buranın sorunlarını, ne yapılmış ne yapılmamış, neresi eksik kalmış bunu kontrol edeceğim' diye söz verdi. Seçim çalışmaları için de ayın 18-19'unda burada olacak. Yoğun bir program hazırladık. Ayaklarının altını patlatana kadar gezeceğiz. Milletvekillerimiz, il yöneticilerimiz de geliyor. Onları da seçim programlarına dahil edip çalışıyoruz. Muhittin Böcek, Alanya'nın, Antalya'nın üçüncü büyük seçmeni olan bir yer olduğunu biliyor. Buraya önem vermemek gibi bir durum yok" dedi.

 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.