banner113

Alanya'nın master planı hazırlanıyor

banner106

Alanya'nın ulaşımda master planının hazırlanacağını söyleyen Yücel, "1 yıl içerisinde şehre kimlik kazandıracak bir  ulaşım planını paylaşacağız" dedi  

Alanya'nın master planı hazırlanıyor
07 Temmuz 2021 Çarşamba 09:00

banner108
banner238

Alanya Belediyesi Aylık Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Alanya Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlık etti. Meclise MHP Grubu'ndan Adem Er, Kerim Aydoğan, Emine Çalış, Tunahan Kasapoğlu ile İYİ Parti Grubu'ndan Hacı Mevlüt Zavlak mazeret bildirerek katılmadılar. Grup sözcülerinin ardından konuşan Başkan Yücel 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini hatırlatarak, o gecede şehit düşenleri rahmet, gazileri ise minnetle andı.
BELEDİYE OLARAK HAZIRIZ
Kurban Bayramı'nda ilçede yoğunluk yaşanacağını ve bu yoğunluğa hazır olduklarını belirten Yücel, "Bayramda bir trafik yoğunluğu bekliyoruz. Bu kapsamda vatandaşlarımızın huzurlu bir bayram geçirmesi için tüm birimlerde tedbirleri ve hazırlıkları aldık" dedi. 
KURALLARA UYALIM
Alanya'da son dönemde rehavetin oluştuğuna dikkat çeken Yücel, "Üzülerek söylemeliyim. Pandemi sanki bitmiş gibi bir ortam var şu anda Alanya'da. Maskeden, hijyenden ve sosyal mesafe kurallarından uzaklaşıldığını görüyoruz. Mahalle mahalle gezmeye çalışıyorum. Elimizden geldiğince uyarılarda bulunuyoruz. Alanya halkından duyarlılık bekliyoruz. Pandemi bitmedi. Bir daha istemediğimiz ortamların oluşmaması için biraz daha sabretmemiz gerekiyor. 1,5 yılda çok büyük kayıplarımız oldu. Bunları bir daha yaşamamak adına toplum olarak kurallara uymaya davet ediyorum herkesi" dedi. 
YOĞUN ARAÇ TRAFİĞİ
Bölgede araç artışının olduğuna değinen Yücel, "Böylelikle bölgede bazı düzenlemeleri yaptık. Yoğunlukları planlamalarımızla azaltık. Lokasyonlarda küçük rahatlamalar oluşturmaya çalışıyoruz. Ama bu saatten sonra bırakın rahatlatmayı aynı seviyede tutabilirsek büyük bir başarı elde etmiş oluruz" dedi.  
MOTOSİKLET KONUSU
Şehirdeki motosiklet kargaşasından da bahseden Yücel, "En fazla esnafın şikayetçi olduğu konu bu. Motosikletlerden rahatsızlar. Ancak esnafların dükkanlarının önündeki motosikletlerin yüzde 90'ını yine esnafın. Motosikletler için parklar yaptık. Motosiklet parklarımızın yarısı boş olmasına rağmen vatandaş dükkanın önüne kadar motosikletini park ediyor. Bizde yasal yaptırımlarımızı artık uygulamaya başlıyoruz. Ceza yazmaktan keyif almıyoruz ama uyarılarımızı dikkate almadıkları ve toplum düzenini bozdukları için bunu yapmak zorundayız" dedi. 
ŞEHRİN MASTER PLANI
Alanya'nın ulaşım noktasında master planını çıkarmak için çalışma başlattıklarını ifade eden Yücel, "Üniversitelerle de çalışıyoruz. Şehrin ulaşım master planını çıkartabilmek için, yazın oluşan trafik yoğunluğundan, insan ve bisiklet yoğunluğuna kadar birçok şartları oluşturmak gerekiyor. Hem yaz hemde kışı hesap eden bir plan çıkarmamız gerekiyor. Uzun vadeli bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Önümüdeki yıl inşallah elimizdeki donelerle mahalle bazlarında, merkezlerde bir çalışmanın içinde olduğumuzu belirtelim. 1 yıl içerisinde şehre kimlik kazandıracak bir  ulaşım planını paylaşacağız. Bu çalışmalar başladığında herkesin görüşlerini alacağız" diye konuştu. Yücel, otopark konusunda da 403 araçlık otopark yapılacağını söyledi.
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.