banner113

Alkışlar Alanya belediyesine gelsin!

banner106

Alanya Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen “2020 Erişilebilirlik Yılı” kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıran tasarım ve ürünleri, proje ve uygulamaları desteklemek amacıyla verilen “Türkiye Erişebilirlik Ödülleri”nde “Erişilebilir Yerel Yönetim Hizmetleri” kategorisinde üçüncü oldu.

Alkışlar Alanya belediyesine gelsin!
15 Nisan 2021 Perşembe 13:02

banner108
banner238


Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel bugün düzenlediği basın toplantısından şunları söyledi.
9 farklı kategoride 1075 başvurunun yapıldığı yarışmada Alanya Belediyesi’nin 3. Seçilmesi “Engelsiz Kent Alanya” için yıllardır hizmet ve proje üreten, örnek çalışmalar yapan bizleri gururlandırmıştır. Bu ödül engelli dostu olan Alanya’nın ve Alanya halkınındır.
Projemizde havalimanımızdan, otellerimize, üniversitelerimize,  hastanelerimize, esnaflarımıza kadar engelsiz uygulamalarımıza uyan tüm Alanya’ya yer verdik. Bilinçli bir şekilde hizmet veren tüm kurum kuruluşlara, esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. 
Aynı zamanda “Engelsiz Kent Alanya” sloganıyla yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde Alanyamız, 2018 yılında New York Birleşmiş Milletler Merkezi’nde düzenlenen Dünya Şehirler Günü’nde 88 ülkeden 400 kuruluşun üye olduğu Dünya Engelliler Birliği tarafından  “Erişilebilir Şehir” ilan edilmişti.
Erişilebilir Şehir ünvanına sahip Alanyamızın, bakanlığımıza sunduğumuz “Erişilebilir Turizm Kenti Alanya” projelerimizle tüm belediyeler arasında üçüncülük ödülüne layık görülmesi, bir dünya markası olan Alanyamız için yaptığımız hizmetlerimizi taçlandırmıştır. 

Engelsiz Kent çalışmalarımız kapsamında proje üreten, hizmet eden emek ve katkı sağlayan tüm mesai arkadaşlarıma, bizlere destek sağlayan tüm sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum.
Alanya Belediyesi olarak engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak çalışmalar yapmaya, projeler üretmeye devam edeceğiz.

 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.