banner113

ANTALYA-KONYA ARASI 2.5 SAATE DÜŞECEK. GEÇİŞ NOKTASI TÖRENLE AÇILDI

banner106

Antalya'yı, Konya'ya ve iç kesimlere bağlayan kuzey-güney aksının en önemli geçiş noktası olan Antalya Taşağıl Derebucak Konya Yolu ve Demirkapı Tüneli Açılış Töreni düzenlendi. 

ANTALYA-KONYA ARASI 2.5 SAATE DÜŞECEK. GEÇİŞ NOKTASI TÖRENLE AÇILDI
03 Mayıs 2023 Çarşamba 15:01

banner108
banner238

Düzenlenen açılış törenine Vali Ersin Yazıcı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Milletvekili İbrahim Aydın ve Tuğba Vural Çokal, Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, Karayolları 13. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen, İbradı Kaymakamı İsmail Demirtaş, ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Önemli Bir Yola Ve Tünele Kavuşuyoruz
Konuşmasına yapılan yol ve tünel ile Antalya’nın iç kesimlerle olan bağının kuvvetleneceğini ve bunun da turizmin başkenti Antalya için çok önemli olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Vali Yazıcı; “Açılış törenimize hepiniz hoş geldiniz, şerefler verdiniz. Atalarımızın dediği gibi yol medeniyettir. Antalya ve Konya gibi iki büyük şehri birbirine bağlayan güzel ve bir o kadar da önemli bir yola ve tünele bugün kavuşuyoruz. Ben başta sayın bakanımız ve vekillerimiz olmak üzere tüm herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah geri kalan kısmı da tamamlandığında Antalya’dan Konya’ya ulaşımımız çok hızlı bir şekilde olacak. Böylelikle turizmin başkenti Antalya’mızın İç Anadolu ile bağlantısı çok daha hızlı olacak. Hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Dağları Bir Sevdayla, Millet Aşkıyla Delik Deşik Ettik 
“Yol medeniyettir.” düşüncesi ile 21 yılda Türkiye’yi karayolları ve demiryollarıyla ağ gibi ördüklerini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu; “Antalya ve Konya’mızın çok kıymetli insanları sevgili hemşerilerim, açılış törenimize hoş geldiniz. Derebucak’tan, Beyşehir’den, İbradı’dan, Manavgat ve Serik’ten gelen vatandaşlarımıza bugün bizlerle birlikte oldukları için çok teşekkür ediyoruz. Bugün tarihi bir günü yaşıyoruz. Demirkapı Tüneli ve Bağlantı Yolları’nı hizmete açıyoruz. ‘Yol medeniyettir.’ anlayışlıya son 21 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’yi karayolları ve demiryollarıyla adeta ağ gibi ördük. Dağları bir sevdayla, millet aşkıyla delik deşik ettik, tüneller açtık. Demirkapı Tüneli’miz 5 km 68 metre geliş, 5 km 68 metre gidişten oluşuyor. Artık teknolojimiz var, paramız var. Bu yüzden de ülkemize ulaşım ve haberleşme alanlarında çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bakınız 2002 yılından beri ulaştırma ve haberleşmeye 1 Trilyon 600 Milyar TL üzerinde para yatırdık. Bu çok ciddi bir kaynaktır. Çünkü Türkiye, artık dünyanın merkezindedir. Sadece kendi sınırlarımız içerisinde yollar yapmıyoruz. Türkiye’yi dünyaya, dünyayı da Türkiye’ye bağlıyoruz. Hazar geçişli Orta Koridor, Bakü-Tiflis Kars Demiryolu, otobanlar, enerji hatları aynı şekilde Türkiye’yi Anadolu’ya bağlayan köprüler gibi çok önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Çünkü Türkiye, enerji ve lojistikte merkez bir ülkedir.” dedi.

Konuşmaların ardında dua eşliğinde kurdele kesilerek Antalya Taşağıl Derebucak Konya Yolu ve Demirkapı Tüneli açılışı gerçekleştirildi.

Yakıttan Ve Zamandan Tasarruf Sağlanacak
5 bin 68 metrelik Demirkapı Tüneli ile Konya - Antalya arasındaki yol 2,5 saate düşecek. İç Anadolu ikliminden Antalya’nın sahil havasına geçişine kısa sürede olanak sağlayan tünel ile sürücüler, 4 dakika içerisinde karasal iklimden Akdeniz iklimine ulaşırken yakıttan ve zamandan tasarruf sağlanacak.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.