banner113

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU'NDAN YİD PROJELERİNİ ELEŞTİRENLERE ANTALYA-ALANYA İHALESİ DAVETİ

banner106

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Türkiye'nin son 20 yılda yaptığı dev projeler başka ülkelere ilham kaynağı oluyor

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU'NDAN YİD PROJELERİNİ ELEŞTİRENLERE ANTALYA-ALANYA İHALESİ DAVETİ
19 Mayıs 2022 Perşembe 10:54

banner108
banner238

Dünya ölçeğindeki en büyük projeler 2-3-4 yılda tamamlandı
YİD projelerinin, altyapı açığının kısa sürede kapatılması amacıyla yapıldığını dile getiren Karaismailoğlu, 20 yılda yapılan 172 milyar dolarlık yatırımın 37,5 milyar dolarının YİD modeliyle hayata geçirildiğini, dünya ölçeğindeki en büyük projelerin 2-3-4 yılda tamamlandığını, yıllarca bitmeyen projelere dönüşmediğini kaydetti.
ANTALYA-ALANYA OTOYOLU 
Bakan Adil Karaismailoğlu, YİD modeli sayesinde İstanbul Havalimanı, Osmangazi Köprüsü, İstanbul-İzmir Otoyolu, Ankara-Niğde Otoyolu gibi devasa projelerin kısa sürede bitirildiğini belirterek, "Bir tarafta 17 senede bitmeyen Bolu Dağı Tüneli bir tarafta 4 yıl gibi kısa sürede biten Çanakkale Köprüsü. Bunları karşılaştırdığınızda işin ne kadar avantajlı ve ülkenin yararına, ne kadar gerekli olduğunu görebiliyorsunuz. Ramazan Bayramı süresince Osmangazi Köprüsü'nü 290 bin araç kullandı. Bunun olmadığını düşünün, oradaki zaman, yakıt kayıpları." ifadelerini kullandı.
İHALE ÇIKACAK
Yakın zamanda Antalya-Alanya Otoyolu ihalesine çıkılacağını belirten Karaismailoğlu, "Bunu eleştirenler, bu ihaleye girsinler, en ekonomik teklifi versinler ve ihaleyi alıp, yapsınlar. Bu projelerin ekonomik fizibilitelerinde hiçbir sıkıntı yoktur, bunlar kamuya açık ihalelerdir. Burada yarış sonucunda kamu açısından en uygun teklifi veren firma, ihaleyi alır ve işletme süresi boyunca da işleterek, devlete devredecektir. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 4 yıl sonra devletin olacak." değerlendirmesinde bulundu.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.