banner113

Çakır:Devletimiz ve vatandaşlarımız Manavgat'taki yangın için için seferber oldu!

banner106

Çakır:Devletimiz ve vatandaşlarımız Manavgat'taki yangın için için seferber oldu!
28 Temmuz 2021 Çarşamba 20:04

banner108
banner238

Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK ve Başkanlık Divanı Üyesi Alaattin ÇAKIR, Antalya’nın Manavgat İlçesinde meydana gelen orman yangını ile ilgili yaptığı açıklamasında, Yeniköy Mahallesi’nde başlayan ve 4 mahallede yerleşim alanlarına sirayet eden yangında birçok bina ve evin zarar gördüğünü müşaade ettik, dedi. 

Çakır, söndürme çalışmaları devam eden yangın dolayısıyla yaptığı açıklamasında; Antalya Bölgesinde daha önce bu ölçekte bir yangın olayı yaşanmadığını, orman teşkilatının, devletin ilgili tüm kurumlarının ve vatandaşların yangını kontrol altına almak için yoğun bir mücadele verdiklerini söyledi. 
Yeniköy Mahallesi'nden gelen ilk yangın haberinin ardından, sıcak hava dalgası ve rüzgarın etkisi ile yangının hızla büyüdüğünü belirten Çakır, bölgedeki yetkililerden aldıkları bilgilere göre yerleşim yerlerine doğru ilerlemeye devam eden yangında Çolaklı, Yeniköy, Evrenseki ve Kalemler Mahalleleri boşaltılmış durumda olduğunu, söyledi. 
Side Kavşağı yakınlarındaki ormanlık alanda başlayan yangının da hava koşulları nedeniyle hızla büyüdüğünü belirten ve yangından zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Çakır;
“Manavgat ilçemizde meydana gelen korkunç orman yangınını kontrol altına almak için devletimiz ve vatandaşlarımız tüm imkanları ile seferber olmuş durumdadır. Sıcak hava dalgası ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangında, çok şükür şu ana kadar herhangi bir can kaybımız yok, ancak 53 vatandaşımız dumandan etkilenmiş durumda ve 28 mahalleye su verilemiyor.  
Yangına 2 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz, 2 dozer, 30 iş makinası ve yüzlerce işçi ile müdahale ediliyor. Ayrıca, çevre illerimizden de 10 arazöz ve 3 itfaiye aracı bölgeye sevk edildiği bilgisi tarafımıza ulaştı. En kısa zamanda yangının kontrol altına alınmasını ve bir daha böyle bir felaketin yaşanmamasını temenni ediyoruz.” dedi.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.