banner113

İşte Alanya'da düzenlenecek olan 15 Temmuz programı!

banner106

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Alanya’da çeşitli etkinliklerle anılacak. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yarın gerçekleştirilecek yürüyüş ve anma etkinliklerine tüm Alanya halkını davet etti.

İşte Alanya'da düzenlenecek olan 15 Temmuz programı!
14 Temmuz 2021 Çarşamba 16:06

banner108
banner238
Terör örgütü FETÖ ve işbirlikçilerinin 15 Temmuz 2016 tarihindeki ayaklanma girişiminin Türk milletinin cesur duruşuyla önlenişi beşinci yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle anılacak. Pandemi kuralları çerçevesinde düzenlenecek etkinliklerde şehitler ve gaziler için mevlit okutulup, camilerden sela sesleri yükselecek.
ANMA ETKİNLİKLERİ MEVLİD OKUTULMASI İLE BAŞLAYACAK
“Türkiye Geçilmez” temasıyla düzenlenecek beşinci yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında Alanya’da 15 Temmuz Perşembe (yarın) öğle namazı öncesi, Alanya Alış Camii’nde şehitlerimizin ruhu için mevlit okutulacak ve hatmedilecek. Saat 13.00’da ise Alanya Garnizon Şehitliği, akabinde ise şehit ve gazi aileleri ziyaret edilecek.
20.30’DA DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENECEK
Saat 17.00’da ise Alanya Emniyet Müdürlüğü ve Alanya Jandarma Komutanlığı’nın öncülüğünde araç korteji düzenlenecek. Kortejin ardından 20.30’da İskele Şelale Meydanı’ndan başlayarak Atatürk Anıtı önüne kadar Demokrasi Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Cumhuriyet Meydanı’nda (Anıt Önü) devam edecek program 21.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak.
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ŞİİR VE RESİM SERGİLERİYLE DE ANILACAK
Anma töreninde şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti ve Alanya Müftülüğü tarafından dua edilecek. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in günün anlam ve önemine ilişkin gerçekleştireceği konuşmaların ardından Alanya Belediyesi Mehter Takımı performanslarını sergileyecek. Şiir ve kompozisyonların seslendirilmesinin akabinde ise satranç turnuvasında dereceye girenlere ödülleri verilecek.
15 TEMMUZ’U 16 TEMMUZ’A BAĞLAYAN GECE SELA SESLERİ YÜKSELECEK
Anma etkinliklerinin ardından “Çocukların gözüyle 15 Temmuz” başlığıyla düzenlenen resim sergisinin açılışı gerçekleştirilecek. Alanya Müftülüğünce yapılacak dua ve ilahilerin seslendirilmesinin akabinde 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece saat tam 00.13’te camilerden sela okunacak.
“BİRLİĞİMİZİ DİRLİĞİMİZİ SAĞLAMLAŞTIRALIM”
15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü çerçevesince düzenlenen anma etkinliklerine tüm vatandaşları davet eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Birliğimizin ve dirliğimizin sembolü haline gelen 15 Temmuz günü tüm vatandaşlarımızı 20.30’da İskele Şelale Meydanı önünden başlayacak yürüyüşe ve akabinde Hükümet Meydanı’nda gerçekleşecek anma programlarına davet ediyorum.” dedi.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.