banner113

İYİ PARTİ ANTALYA MİLLETVEKİLİ SUBAŞI: 3600 EK GÖSTERGEDE ÇALIŞMA BARIŞI VE ADALET SAĞLANMALI!

banner106

Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, 3600 Ek Göstergeden yararlanamayan kamu çalışanları için iki ayrı bakana soru önergesi verdi.

İYİ PARTİ ANTALYA MİLLETVEKİLİ SUBAŞI: 3600 EK GÖSTERGEDE ÇALIŞMA BARIŞI VE ADALET SAĞLANMALI!
31 Ocak 2023 Salı 13:22

banner108
banner238


İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, uygulamaya konulan ve beraberinde çeşitli sorunlar getiren 3600 ek göstergeden yararlanamayan kamu çalışanları için iki ayrı bakana soru önergesi verdi. Subaşı, “Kamuda çalışma barışının sağlanması ve daha adil bir sistem için unvan ayrımı olmaksızın, kazanılmış hak aylığı 1. Dereceye düşen tüm memurlar 3600 ek göstergeden faydalandırılmalıdır” dedi.
Muhalefeti dinlemediler 
Hasan Subaşı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vedat Kirişçi tarafından cevaplandırması istemi ile verdiği soru önergesinde 3600 ek gösterge teklifinin hem komisyonda hem genel kuruldaki görüşmeler sırasında verdikleri değişiklik önergeleri ve yaptıkları konuşmaların dikkate alınmadan yasanın çıkarıldığını ve pek çok sorunu da beraberinde getirdiğini anlattı
Örnekler o kadar çok ki
Hasan Subaşı, ortaya çıkan çarpıklıklara örnekler vererek, yan yana çalışan kamu görevlilerine farklı gösterge uygulandığını belirterek şöyle devam etti:
“3600 Ek Göstergeden yararlanamayan çalışanlara dair en çarpıcı örneklerden birisi, sağlık hizmet sınıfında yer alan veteriner sağlık teknikeri veya herhangi bir önlisans programından mezun veteriner sağlık teknisyeni arkadaşlar 3600 ek göstergeden faydalanırken teknik hizmetler sınıfında yer alan tekniker ve teknisyen arkadaşlar faydalanamamaktadır. Örneğin, Tarım Bakanlığında aynı yerde yan yana görev yapan Ziraat Teknikerleri ile veteriner Sağlık Teknikerleri arasında yaşanmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığında Ziraat Teknikerleri olarak çalışanlar 3600 ek göstergeden yararlanamazken, beraber çalıştıkları, yan masada görev yapan Veteriner Sağlık Teknikerleri 3600 ek göstergeden yararlanmaktadır. Aynı şekilde kolluk görevini yürüten çalışanlardan bekçi, polis 3600 ek göstergeden yararlanabiliyorken, orman muhafaza memurları yararlanamamaktadır. Orman muhafaza memurlarının teknik hizmetler sınıfına alınacak olması da sorunu çözmeyecektedir. Yani unvan bazlı bir çalışma yapılmış olması nedeniyle emsal görevlerde ve unvanlarda çalışanlar arasındaki eşitlik ve adalet dengesi bozulmuştur.
Kamuda çalışma barışının sağlanması ve daha adil bir sistem için unvan ayrımı olmaksızın, kazanılmış hak aylığı 1. Dereceye düşen tüm memurlar 3600 ek göstergeden faydalandırılmalıdır”
Subaşı önergesinin sonunda iki bakandan aşağıdaki sorunlarının cevaplandırılmasını istedi:
1-    Aynı yerde çalışan ya da benzer işi yapanlar arasında oluşan 3600 Ek Göstergeden yararlanamayan çalışanlar arasında adaletin sağlanması ve 3600 Ek Gösterge kapsamının genişletilmesi için yürütülen çalışmanız var mıdır? 
2-    Sağlık hizmet sınıfında yer alan sağlık teknikerleri 3600 Ek Gösterge alabilirken, teknik hizmetler sınıfında yer alan teknikerler neden 3600 Ek Gösterge kapsamı dışında bırakılmıştır? 
3-    Ziraat Teknikerleri ve Orman Muhafaza Memurları ile diğer memurların yaşadığı bu sorunun düzeltilmesi için Bakanlığınızca yürütülen bir çalışma var mıdır?

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.