banner113

Karar siyasi. Kayıp 500 milyon dolar!

banner106

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, alınan kararı bir kısıtlama olarak değil, bir kapatma olarak gördüğünü söyledi. 

Karar siyasi. Kayıp 500 milyon dolar!
14 Nisan 2021 Çarşamba 14:23

banner108
banner238

45 gün boyunca sadece İstanbul- Moskova arası haftada iki gün çalışanlar için uçuşa izin verilmesi kararını doğru bulmadıklarını da ifade eden Yavuz, 'Kararın siyasi temelde alınmıştır. Ukrayna ile Rusya arasında arabulucu rolünü üstlenmeye çalışan Türkiye'ye karşı alınmış siyasi bir karardır. 45 günlük süre içerisinde 500 bine yakın rezervasyon iptali ve yaklaşık 500 milyon dolarlık kayıp söz konusu" dedi.
SİYASİ BİR KARARDIR
Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz 'Rusya Ukrayna arasındaki gerilimde mantıklı bir çözüm üretmek için ortaya koyduğumuz tavır nedeniyle alınan siyasi karar gibi geliyor bana. Rusya'da da pandemi durumu aynı. Rusya'da insanlar aşı dahi olmuyor. Antalya turizmi yüzde 65 oranında Rusya turizminden pay alıyor. Zaten Avrupa ile ilgili sıkıntılar gündemdeyken turizmciler Rusya'ya endekslemişti. Rusya yetkilileri ile Mısır'daki turizm yetkililerinden bir gün önce 'engeller kalktı' diye bir açıklama yapılmıştı. Bu sezon Mısır, Dubai ve Yunanistan'a yönlendirmek gibi bir niyetleri var diye hissediyorum. 500 milyon dolarlık bir kayıp yaşayacağız." Yavuz, Ukrayna ve doğu Avrupa ülkelerinden gelecek turist sayısının turizm sektörünü ayakta tutacak sayılara ulaşmayacağını da sözlerine ekledi.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.