banner113

Yaman'dan Böcek'e Alanya brifingi

banner106

Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinin düzenlediği 2021 Turizm Kongresi” Antalya'da bulunan Pine Beach Hotel’de başladı. 

Yaman'dan Böcek'e Alanya brifingi
19 Kasım 2021 Cuma 17:45

banner108
banner238

Toplantıya Alanya'dan ise TÜRSAB Alanya Başkanı Bilal Korkmaz, başkan yardımcısı Kemal Bozkurt, yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda Belediye Meclis üyesi Hüseyin Yaman katıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in de katıldığı kongre sürüyor. 
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya "Turizm kültürleri birleştiren, dayanışma ruhu oluşturan, birleştirici bir güç konumunda. Bugüne kadar tüm krizleri omuz omuza vererek aştık. Kriz sürecinde hem seyahat acenteleri hem de TÜRSAB olarak şikayet etmeden işimizi yapmaya çalıştık. Şikayet etmeden ileriye bakmak sektörümüzün en büyük özelliği.” diye konuştu.
“MICE ve kruvaziyer segmentleri toparlanmadı”
Durum değerlendirmesi yapmak ve ortak aklı harekete geçirmek için bu kongreyi düzenlediklerini kaydeden Firuz Bağlıkaya, “Yazın başlayan hareketlilik sezonun kısmen toparlanmasını sağladı. Ancak MICE ve kruvaziyer gibi segmentler için bunu söyleyemiyoruz. İki yıla yakın bekleyen bir talep var hızlı bir toparlanma bekliyoruz pandemiden sonra. Dünya genelinde aşılanma oranlarının artması ve aşı kartına seyahat kısıtlaması uygulanmaması önümüzdeki dönemde rekabet başka bir boyuta taşıyacak. Yeni beklentilerin ortaya çıktığı, tüketici davranışlarının başrol oynadığı yeni bir hikayenin içinde bulacağız kendimizi.” ifadelerini kullandı.
“Rotamızı tayin edebilmek için”
Turizm sektörünün pazarlama anlamındaki lokomotifi olan seyahat acentelerine büyük görev düştüğünü kaydeden Bağlıkaya, “TÜRSAB olarak biz de sektöre ve ülkemize olan inancımızla yeni döneme daha güçlü girmek için yola çıktık. Yeni dönemde eksiklerimizi avantajlarımızı görebilmek ve rotamızı net olarak tayin edebilmek için bu kongreyi yapıyoruz. Bu üç günde yurt içinde yurt dışından değerli konuşmacılar yer olacak.” dedi.
"Kulp takmaya çalışanlar, kara çalanlar olabilir...”
Kongreye ilişkin olumsuz yorum yapanlara da seslenen Firuz Bağlıkaya, “Birlikteliğimize kulp takmaya çalışanlar, kara çalanlar, moral bozanlar alabilir ama bunların sayılarının azlığını biliyoruz. Ülkemiz ve mesleğimiz için yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bizimle olmak isteyenlere kapımız açık. Yeter ki engel olmasınlar. Beraberlik içinde bu krizi aşacağımıza şüphemiz yok.” dedi.
YAMAN, BÖCEK'E ALANYA İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ
Öte yandan kongre arasında Alanya Belediye Meclis üyesi Hüseyin Yaman, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile bir araya geldi. Yaman, Böcek'e Alanya'da ilgili bilgi sundu.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.