Danimarkalı Turistlere Cüzdan Sürprizi! Duyarlı Taksici Gönülleri Fethetti Danimarkalı Turistlere Cüzdan Sürprizi! Duyarlı Taksici Gönülleri Fethetti

Platform sözcüleri, Aytemiz A.Ş.‘ye ait tesislerin 2016’da faaliyete geçtiğini, süreç boyunca halkın yeterince bilgilendirilmediğini vurguladı. İlk kapasite artışı girişimine karşı açılan davada Antalya 1. İdare Mahkemesi’nin iptal kararı verdiği ve bu kararın Danıştay tarafından onanarak kesinleştiği hatırlatıldı. Ancak Aytemiz A.Ş.’nin 2024 yılında Rus sermayeli Tafnet şirketine satılmasının ardından, şirketin yeniden kapasite artışı için başvuru yaptığı ve 2025 yılında ikinci kez ÇED Olumlu kararı aldığı belirtildi.

Açıklamada, deniz ekosistemine ve nesli tehlike altındaki türlere vereceği zarara dikkat çekilerek, kapasite artışıyla birlikte 160.000 DWT büyüklüğündeki dev tankerlerin Yeşilöz açıklarında yanaşabileceği, olası bir kazanın tüm Antalya körfezine telafisi imkânsız zararlar vereceği ifade edildi. Turizme ve tarıma ciddi tehdit oluşturacak projeye karşı Alanya’daki tüm siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, turizmciler ve çiftçilerden oluşan geniş bir topluluğun bir araya gelerek dava açtığı vurgulandı.

Platform yetkilileri, “Çocuklarımıza yaşanabilir bir Alanya bırakmak için siyasi görüş farkı gözetmeden bir aradayız” mesajını verdi. Alanya halkı da Yeşilöz’ün doğal yapısının korunması için bu mücadeleye destek vermeye çağrıldı.