Yoğun katılımın olduğu etkinlikte hemşeriler, memleket hasretini türkü ve geleneksel ikramlarla giderdi. Programda sahne alan Aynur Bolat seslendirdiği türkülerle gönüllere dokunurken, Furkan Pehlivan güçlü sahne performansıyla alandaki coşkuyu zirveye taşıdı. Sunumu ise Hasibe Temiz gerçekleştirdi.

Etkinlikte Maraş’ın meşhur davul zurna ekibi sahne alırken, katılımcılara geleneksel ciğer kavurması ikram edildi. Alanda adeta memleket havası esti.

“Bu Sadece Bir Kutlama Değil, Tarihe Vefadır”

Derneğin ikinci başkanı İsmail Demir, Manşet Alanya mikrofonlarına yaptığı açıklamada 12 Şubat’ın önemine dikkat çekti.

Demir, “12 Şubat, sadece bir kurtuluş tarihi değil; inancın, direnişin ve millet olma bilincinin sembolüdür. Bizler Alanya’da yaşayan Kahramanmaraşlılar olarak bu ruhu yaşatmaya devam edeceğiz. Bu organizasyon hem birlikteliğimizi pekiştirdi hem de kültürümüzü yeni nesillere aktarma fırsatı sundu” dedi.

Katılım gösteren tüm hemşerilere teşekkür eden Demir, dernek olarak sosyal ve kültürel faaliyetlere devam edeceklerini de vurguladı.

Alanya’da gerçekleşen bu anlamlı buluşma, hemşeriler arasında dayanışma duygusunu güçlendirirken, 12 Şubat ruhunun şehir dışında da güçlü bir şekilde yaşatıldığını bir kez daha ortaya koydu.

Nice 12 Şubatlara…